Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για τις ρευματικές παθήσεις την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ημερίδα για τις ρευματικές παθήσεις την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, πραγματοποιεί την 21η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού με θέμα «Ρευματικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας (Ε.Ι.ΡΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, πραγματοποιεί την 21η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού με θέμα «Ρευματικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρες 18:30-21:30 στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης, αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» (Λυκούργου 135).

Στην Ημερίδα, ο Αλέξανδρος Ανδριανάκος, Ρευματολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ε.Ι.ΡΕ, θα μιλήσει για τις «Ρευματικές Παθήσεις, τι είναι, ποιες είναι και ποια τα συμπτώματά τους» καθώς και για την «Πρόληψη και θεραπεία των ρευματικών παθήσεων». Ο Νικόλαος Καλοφωλιάς, Ρευματολόγος, θα αναφερθεί στις «Επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο».

Στο προεδρείο της Ημερίδας θα είναι ο κ.Ανδριανάκος και η Μαρία Τσιρώνη, Παθολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους γίνονται αυτές οι Ημερίδες αναδείχθηκαν από πανελλήνιες έρευνες του Ε.Ι.ΡΕ. και είναι οι εξής:

1. Οι Ρευματικές παθήσεις, δηλ. οι παθήσεις των αρθρώσεων, τενόντων, μυών, οστών και σπονδυλικής στήλης (είναι περίπου 200), αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα διότι είναι πολύ συχνές, αφού 2.500.000 Έλληνες υποφέρουν από κάποια ρευματική πάθηση, και διότι σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, αποτελούν τόσο στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, όσο και στον εργαζόμενο πληθυσμό, το πιο συχνό αίτιο και ευθύνονται για το:

  • 40% χρόνιου προβλήματος υγείας
  • 50% μακροχρόνιας σωματικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.)
  • 30% απουσιών από την εργασία και
  • 25% χρήσης υπηρεσιών υγείας (ιατρικές επισκέψεις, χρήση φαρμάκων)

2. Οι περισσότεροι ασθενείς καθυστερούν πολύ να επισκεφθούν τους ειδικούς γιατρούς, δηλ. τους ρευματολόγους, με αποτέλεσμα τη μη ορθή διάγνωση και τη μη εφαρμογή σωστής θεραπείας και έτσι την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών στις αρθρώσεις ή/και σε άλλα όργανα και λειτουργικών διαταραχών ή και αναπηρίας. Το αίτιο της καθυστέρησης στην επίσκεψη σε ρευματολόγους είναι ότι 87% των Ελλήνων δεν γνωρίζουν τι είναι οι ρευματικές παθήσεις.

3. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση αποτελούν τις 2 βασικές προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία των ρευματικών παθήσεων. Η εξασφάλιση των προϋποθέσεων αυτών περνάει κατά κύριο λόγο μέσα από την ενημέρωση του Κοινού για τις ρευματικές παθήσεις.

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024