Γαστρονομικός περίπατος σε μαγαζιά του Κέντρου από τους Atenistas
Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος; Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουν οι Atenistas που διοργανώνουν την Κυριακή έναν ανοιχτό γαστρονομικό περίπατο και καλούν τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της.
Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος;
Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουν οι Atenistas που διοργανώνουν την Κυριακή έναν ανοιχτό περίπατο και καλούν τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της.
Ο περίπατος αυτός είναι γαστρονομικός και αφορά σε νέα και παλιά καταστήματα (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις) που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης.
Σκοπός του OpenWalkAthens είναι η ανάδειξη των καταστημάτων αυτών και η ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου.
Πώς γίνεται; Παίρνεις τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι από τις 11.00 ως τις 16.00 στα 21 μαγαζιά που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση.
Σημείο εκκίνησης: Σημείο 1: Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Σλοτ στον κόσμο του: «Η Λίβερπουλ έχει λαμπρό μέλλον» (vid)
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το Greece the Musicult
- Το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» επιστρέφει – Το πρώτο τρέιλερ της νοσταλγικής σειράς
- Ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει η κυβέρνηση
- Καύσιμα: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές των επόμενων ημερών – Έρχονται νέες αυξήσεις, καθυστερούν τα κυβερνητικά μέτρα
- Ο Βίκτορ Όρμπαν ήταν το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ – Ποιος ηγέτης θα πάρει τη θέση του;