Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» σε αμνηστία που θα ευνοούσε και τον Μπερλουσκόνι λένε οι Ιταλοί

«Όχι» σε αμνηστία που θα ευνοούσε και τον Μπερλουσκόνι λένε οι Ιταλοί

Ενάντια στην θέσπιση αμνηστίας που θα μπορούσε να ευνοήσει και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τάσσεται το 71% των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ISPO που δημοσιεύει η Corriere della Sera. Το θέμα της αμνηστίας έχει συνδεθεί με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να αφορά και αυτόν.

Ενάντια στην θέσπιση αμνηστίας που θα μπορούσε να ευνοήσει και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάσσεται το 71% των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ISPO που δημοσιεύει η Corriere della Sera.

Το θέμα της αμνηστίας έχει συνδεθεί με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να αφορά και αυτόν.

Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν συμφωνεί με την έγκριση αμνηστίας ολικής ή μερικής ισχύος, το 27% τάσσεται υπέρ και το 2% δεν έχει οριστικά διαμορφωμένη γνώμη.

Στην αναγκαιότητα να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των ιταλικών φυλακών, με μία παρέμβαση του Κοινοβουλίου, είχε αναφερθεί προ ολίγων εβδομάδων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο ιταλός πρόεδρος επανήλθε στο ζήτημα την Τρίτη, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να τύχει προσεκτικής αντιμετώπισης».

Σχολιαστές διερωτώνται αν μια αμνηστία θα μπορούσε τυχόν να ευνοήσει και τον μεγιστάνα του Τύπου, ακυρώνοντας την καταδίκη του για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Τα μέτρα αμνήστευσης αδικημάτων δεν συμπεριέλαβαν ποτέ την φοροδιαφυγή και τις φορολογικές απάτες» δήλωσε η ιταλίδα υπουργός δικαιοσύνης, Άννα Μαρία Καντσελιέρι.

«Δεν είναι αλήθεια. Αν εγκριθεί αμνηστία, είναι βέβαιο ότι θα αφορά και την μονοετή ποινή που πρέπει να εκτίσει ο Μπερλουσκόνι» υποστήριξε το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Παράλληλα, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα διεξαχθεί η τελική ψηφοφορία της Ολομέλειας της Γερουσίας για το θέμα της αποπομπής από το σώμα του ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού.

Η Κεντροδεξιά ζητά να επιλεγεί η μυστική ψηφοφορία, όπως έγινε μέχρι τώρα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων επιμένει ότι πρέπει να διεξαχθεί φανερή ψηφοφορία, έστω και αν χρειαστεί αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024