Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτοβολταϊκά: Τρεις της ΝΔ απέσυραν την υπογραφή τους από την τροπολογία

Φωτοβολταϊκά: Τρεις της ΝΔ απέσυραν την υπογραφή τους από την τροπολογία

Τρεις βουλευτές από τη ΝΔ απέσυραν τις υπογραφές τους από την τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά, την οποία είχαν καταθέσει 22 συνολικά βουλευτές, οι δύο από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη. Την αντίθεσή του με τις ρυθμίσεις εκφράζει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από φωτοβολταϊκά με επιστολή προς τους βουλευτές.

Τρεις βουλευτές από τη ΝΔ απέσυραν τις υπογραφές τους από την τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά, την οποία είχαν καταθέσει, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για «Ρυθμίσεις θεμάτων ΑΠΕ», 22 συνολικά βουλευτές, οι δύο από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Σύμφωνα με την βουλευτική τροπολογία «δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων πώλησης με τιμή αναφοράς που αναγράφεται στον πίνακα τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, όπως ίσχυε κατά την ημερομηνία υπαγωγής τους στη Διαδικασία Στρατηγικών Επενδύσεων και αντιστοιχεί στην τιμή που ίσχυε κατά την ίδια ημερομηνία, εάν υλοποιήσουν εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60 MW».

Αντίθετος στην τροπολογία ο ΣΠΕΦ

Την αντίθεσή του με τις ρυθμίσεις τροπολογίας που αφορά φωτοβολταϊκά έργα που έχουν ενταχθεί στον νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων, εκφράζει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από φωτοβολταϊκά με επιστολή προς τους βουλευτές.

Όπως αναφέρει, με την τροπολογία επιχειρείται να θεσπιστεί πρόσθετη επιβάρυνση του ήδη προβληματικού ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ μέσω της ένταξης εκατοντάδων νέων MW φωτοβολταϊκών στο σύστημα και μάλιστα με αναδρομικά υψηλές τιμές απορρόφησης της ενέργειας που ίσχυαν πριν από δύο χρόνια.

Ο ΣΠΕΦ καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι μονάδες φωτοβολταϊκών που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία έχουν υπερκαλύψει τον εθνικό στόχο του 2014 κατά περίπου +50% και έχουν καλύψει ακόμη και αυτόν του 2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024