Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόκκινος συναγερμός στην Ινδία για τον κυκλώνα Φαϊλίν

Κόκκινος συναγερμός στην Ινδία για τον κυκλώνα Φαϊλίν

Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Ινδία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κυκλώνα Φαϊλίν ο οποίος κινείται προς τις ανατολικές ακτές της. Ορισμένοι μετεωρολόγοι τον συγκρίνουν, σε μέγεθος και ένταση, με τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη το 2005, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.800 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Ινδία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κυκλώνα Φαϊλίν ο οποίος κινείται προς τις ανατολικές ακτές της.

Ορισμένοι μετεωρολόγοι τον συγκρίνουν, σε μέγεθος και ένταση, με τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη το 2005, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.800 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει από την Παρασκευή για τις πιθανές καταστροφές που ενδέχεται να προκαλέσει ο κυκλώνας κατά το πέρασμά του από την Ινδία.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Φαϊλίν κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο τον κόλπο της Βεγγάλης και απείχε περίπου 300 χιλιόμετρα από τις ακτές.

Την ώρα που είχε ξεκινήσει η σφοδρή βροχόπτωση στα παραλιακά χωριά του κρατιδίου Άντρα Πραντές, μουσουλμάνοι και ινδουιστές κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε τεμένη και ναούς του γειτονικού κρατιδίου Οντίσα για να προσευχηθούν ο κυκλώνας να μην είναι τόσο καταστροφικός όσο μια παρόμοια τροπική καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους πριν 14 χρόνια.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο Φαϊλίν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα και όταν φτάσει στα παράλια η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να ανέβει έως και 3,4 μέτρα.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες οικογένειες με παιδιά σπεύδουν, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, να βρουν ασφαλές καταφύγιο ενώ κλαδιά δέντρων σπάνε από τις ριπές του ανέμου. Οι τουρίστες έχουν ήδη εγκαταλείψει το δημοφιλές θέρετρο Πούρι και οι τοπικές αρχές εκδίδουν συνεχώς προειδοποιήσεις που μεταδίδονται από μεγάφωνα, από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

«Η ταχύτητα του ανέμου αυξάνεται. Κάποιοι δεν ήθελαν να φύγουν αρχικά, αλλά τώρα άλλαξαν γνώμη» είπε ο ειδικός επίτροπος Αρωγής της Οντίσα, Πραντίπ Κούμαρ Μοχαπάτρα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Tropical Storm Risk που εδρεύει στο Λονδίνο και εκδίδει προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχει κατατάξει τον Φαϊλίν στην Κατηγορία 5 των κυκλώνων, τη μέγιστη δυνατή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024