Σχέδιο εισόδου των τραπεζών σε «κόκκινες» επιχειρήσεις
Σχέδιο για την είσοδο τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρήσεων που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, συζητούν οι τραπεζίτες και εξετάζει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, στόχος είναι η εξυγίανση επιχειρήσεων-κλάδων με προοπτικές, οι οποίοι δεν μπορούν τώρα να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις κυρίως γιατί οι υφιστάμενοι μέτοχοι «δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη».
Σχέδιο για την είσοδο τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρήσεων που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο και τη διαχείρισή τους, συζητούν οι τραπεζίτες και εξετάζει η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, στόχος είναι η εξυγίανση επιχειρήσεων ή ακόμα και κλάδων με προοπτικές, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις κυρίως γιατί οι υφιστάμενοι μέτοχοι «δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη».
Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες σχεδιάζουν προγράμματα αναδιάρθρωσης εταιρειών ώστε να γίνουν βιώσιμες και να μπορούν να χρηματοδοτηθούν.
Επίσης συζητούν τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης ώστε τα δάνεια που έχουν χορηγήσει να μετατραπούν σε μετοχικό κεφάλαιο και έτσι να αποκτήσουν τον έλεγχο επιχειρήσεων με προοπτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή
- Ρεκόρ για τις κυψέλες μελισσών στην ΕΕ – Έφτασαν τα 9,4 εκατ.
- Η απονομή του Europa League στην Άστον Βίλα (vid, pics)
- Ισπανία: Ο Σάντσεθ θα ζητήσει από όλη την ΕΕ την απαγόρευση εισόδου του Μπεν-Γκβιρ σε ευρωπαϊκό έδαφος
