Στις 12/11 η εκδίκαση της προσφυγής κατά του οικονομικού fair play της UEFA
Στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της προσφυγής που είχε καταθέσει ο δικηγόρος Ζαν-Λουί Ντιπόν, κατά του οικονομικού «Fair Play» της UEFA, όπως έκανε γνωστό σήμερα το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων το δικαστήριο των Βρυξελλών που θα εκδικάσει την υπόθεση. Ο Ντιπόν είναι ευρέως γνωστός διότι ως ο δικηγόρος του Βέλγου ποδοσφαιριστή Ζαν-Μαρκ Μποσμάν, πέτυχε το 1995 τη μετακίνηση επαγγελματιών παικτών από μια ομάδα σε άλλο σύλλογο με τη λήξη του συμβολαίου τους, χωρίς να καταβάλλεται κόστος μεταγραφής.
Στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της προσφυγής που είχε καταθέσει ο δικηγόρος Ζαν-Λουί Ντιπόν, κατά του οικονομικού «Fair Play» της UEFA, όπως έκανε γνωστό σήμερα το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων το δικαστήριο των Βρυξελλών που θα εκδικάσει την υπόθεση.
Ο Ντιπόν είναι ευρέως γνωστός, διότι ως ο δικηγόρος του Βέλγου ποδοσφαιριστή Ζαν-Μαρκ Μποσμάν, πέτυχε το 1995 τη μετακίνηση επαγγελματιών παικτών από μια ομάδα σε άλλο σύλλογο με τη λήξη του συμβολαίου τους, χωρίς να καταβάλλεται κόστος μεταγραφής.
Επόμενος στόχος του Ντιπόν, είναι οι νέοι οικονομικοί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, οι οποίοι περιορίζουν τα έξοδα των συλλόγων που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της. Δηλαδή, σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς, τα έξοδα των συλλόγων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα έσοδά τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Θέλουμε να πείσουμε το δικαστή να αποφανθεί ότι ο κανονισμός για τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό είναι άκυρος από το νόμο. Εάν είναι αναγκαίο, θα πάμε επίσης στην επόμενη αρχή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» τόνισε ο Ντιπόν, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Ο Ντιπόν, ο οποίος εκπροσωπεί τον Βέλγο ατζέντη ποδοσφαιριστών, Ντάνιελ Στριάνι, υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών περιορίζουν τον ανταγωνισμό και πως μόνο οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη θα έχουν πλεονέκτημα από το οικονομικό «Fair Play».
«Οι μικροί σύλλογοι θα παραμείνουν μικροί. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο αντικειμενικός στόχος» επισήμανε ο Ντιπόν και υπογραμμίζοντας ότι οι μειωμένες δαπάνες θα έχουν ως αποτέλεσμα, λιγότερα χρήματα διαθέσιμα για νέους επαγγελματίες παίκτες, όπως και για τους εκπροσώπους τους.
Τον Μάιο ο Ντιπόν κατέθεσε προσφυγή κατά του οικονομικού «fair play» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλίδα αστροναύτης βλέπει από τον Διαστημικό Σταθμό «την ξηρασία να εγκαθίσταται» στη Γη
- Ουκρανία: Ευρωπαίοι σύμμαχοί της «συζητούν» εμπλοκή της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο



