Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MINI Hatchback 2014: Εκ του ασφαλούς...

MINI Hatchback 2014: Εκ του ασφαλούς…

Στη νέα γενιά του μοντέλου, το ταχύμετρο εγκαταλείπει το κέντρο του ταμπλό, προς όφελος μιας μεγαλύτερης οθόνης και της φιλοξενίας των νέων ενδείξεων από το σαφώς εμπλουτισμένο εξοπλισμό ασφαλείας και υποβοήθησης.


Ήδη από τον πρώτο καιρό εμφάνισης του νέου MINI Ηatchback ως πρωτοτύπου σε δοκιμές εξέλιξης, είχε γίνει γνωστό ότι το κυκλικό όργανο που βρισκόταν στο κέντρο του ταμπλό και το οποίο και στις δύο πρώτες -μετά την αναβίωση από την BMW- γενιές του μοντέλου φιλοξενούσε μεταξύ άλλων το ταχύμετρο θα άλλαζε ελαφρώς ρόλο στη νέα γενιά του, η οποία θα παρουσιαστεί στις 18 Νοεμβρίου.

Οι πρώτες επίσημες εικόνες από το ταμπλό του νέου MINI Hatchback έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, προσφέροντας παράλληλα μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό του και στα νέα συστήματα που θα διαθέτει τόσο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια όσο και την διευκόλυνση του οδηγού.

Έτσι, το MINI Hatchback διαθέτει ένα νέο head-up display το οποίο τοποθετείται πάνω από το πρώην ταχύμετρο και, πλέον, μόνο οθόνη.

Εκεί, εμφανίζονται ενδείξεις όπως η ταχύτητα, οι οδηγίες από το σύστημα πλοήγησης, οι πληροφορίες από το σύστημα ψυχαγωγίας όπως π.χ. ο ραδιοφωνικός σταθμός ή το τραγούδι που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και στοιχεία-προειδοποιήσεις που αφορούν, π.χ. τη σήμανση και τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας στο τμήμα όπου κινείται ο οδηγός σε συνδυασμό και με το active cruise control.

Χαμηλότερα, το κεντρικά τοποθετημένο όργανο διατηρεί το γνώριμο κυκλικό μοτίβο του, αλλά όχι και το ταχύμετρο προς όφελος μιας μεγαλύτερης επιφάνειας για την οθόνη.

Η τελευταία, εκτός από τις ενδείξεις για τη διαχείριση των τυπικών συστημάτων του infotainment (πλοήγηση, αναπαραγωγή μουσικής, σύνδεση με άλλες συσκευές κτλ.), φιλοξενεί όλα εκείνα τα στοιχεία και πληροφορίες που συνδέονται με το εξοπλιστικό προφίλ ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης του νέου MINI Hatchback.

Σε αυτά συγκαταλέγονται σύστημα προειδοποίησης και αποτροπής ατυχήματος με πεζό το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά με το σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των φρένων.

Για την ακρίβεια, μια κάμερα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του κεντρικού καθρέφτη, σαρώνει το δρόμο, μεταδίδοντας τα δεδομένα με σχηματικό τρόπο στην κεντρική οθόνη.

Σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος με πεζό, εκτός της απεικόνισης στην οθόνη, o οδηγός προειδοποιείται μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων -το χρώμα περιμετρικά του κυκλικού οργάνου μεταβάλλει σε κόκκινο- ενώ, σε περίπτωση που αυτός δεν αναλάβει εγκαίρως πρωτοβουλία, ενεργοποιείται αυτομάτως το σύστημα πέδησης.

Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις επικειμένου ατυχήματος με άλλο όχημα ή εμπόδιο, ενώ πλέον το MINI Hatchback διαθέτει στον εξοπλισμό του και κάμερα οπισθοπορείας η οποία λειτουργεί συνδυαστικά με το νέο σύστημα υποβοήθησης παράλληλης στάθμευσης.

Στα νέα στοιχεία εξοπλισμού συγκαταλέγονται το active cruise control το οποίο συνεργάζεται με τις κάμερες διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση κινδύνου.

Το εξοπλιστικό προφίλ των νέων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης συμπληρώνουν τα «έξυπνα» φωτιστικά σώματα που υπόσχονται την καλύτερη δυνατή ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση, ενώ, συνδυαστικά με τα δεδομένα από τις κάμερες, τα φωτιστικά σώματα μεταβάλλουν την ένταση και την κατεύθυνση της δέσμης φωτός προκειμένου να μην ενοχλούν τους διερχόμενους, οδηγούς.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024