Σύλληψη προϊσταμένης ΔΟΥ που κατηγορείται για δωροδοκία
Προϊσταμένη τμήματος ΔΟΥ της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη την Τετάρτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Η κατηγορούμενη συνελήφθη όταν πήρε μίζα 2.300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Προϊσταμένη τμήματος ΔΟΥ της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη την Τετάρτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Η σύλληψη έρχεται έπειτα από καταγγελία ότι η προϊσταμένη, 61 ετών, απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου σε εταιρεία, ύψους 23.505 ευρώ.
Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο γραφείο της κατηγορούμενης, έπειτα από την παραλαβή των 2.300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στο γραφείο της.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της κατηγορούμενης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της ΔΟΥ, όσον αφορά τις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.
Ο συλληφθείσα θα οδηγηθεί αργότερα την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Λόγω της ιδιότητάς της ως υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Γιατί παραμένει Γολγοθάς η μεταβίβαση ενός ακινήτου
- Παλιές κλήσεις ΚΟΚ: Πώς να λύσετε τον γρίφο – Πότε «σβήνονται»
- Eνεργειακή ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια: Διπλό πρωτάθλημα για την Ελλάδα
- Το χάος του Ντόναλντ Τραμπ: Όταν η εξουσία των ΗΠΑ υπηρετεί τον «σουλτάνο», οι παγκόσμιοι κανόνες καταρρέουν
- ΗΠΑ Vs Iράν: Τρεις ισχυρές ενδείξεις πως βαδίζουμε σε έναν ατέρμονο πόλεμο




