Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κατατέθηκε η ρύθμιση για μη παραγραφή των υποθέσων της λίστας Λαγκάρντ

Τροπολογία που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Βάσει της ρύθμισης παρατείνεται κατά δύο έτη η παραγραφή των περιπτώσεων που ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών ή τη Δικαιοσύνη.

Τροπολογία που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η τροπολογία προβλέπει την παράταση των προθεσμιών παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να κοινοποιεί φύλλα ελέγχου και να επιβάλει φόρους, τέλη, πρόστιμα ή εισφορές, σε δύο κατηγορίες περιπτώσεων:

  • Για υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί η απάντηση ή αποστολή στοιχείων από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ή τρίτες χώρες βάσει της αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής
  • Για υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου ή έρευνας με βάση διαβιβασθείσα πληροφορία από δικαστικές ή ελεγκτικές αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, η Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.λπ.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, οι προθεσμίες που έληγαν την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα παραταθούν κατά δύο έτη μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024