ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στο εισιτήριο των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία
Τη διαφωνία τους για την επιβολή των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία εξέφρασαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος. \
Τη διαφωνία τους για την επιβολή των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός όσο και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις οποίες ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Γ.Κουτσούκος τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο Δ.Κρεμαστινός, λέγοντας: «Ας βρεθούν από αλλού αυτά τα χρήματα, γιατί θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να τα δώσει και θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα».
Εκφράζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΟΠΥΥ, ο Γ.Κουτσούκος τόνισε ότι αποτελεί έναν δημόσιο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές με πλήρη απασχόληση των γιατρών και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του, ασφαλώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, που θα επιτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών υγείας.
Παρατήρησε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών-μαγνητικών τομογράφων ανά κάτοικο, σημείωσε ότι οι δαπάνες παροχής υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκαν από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004 στα 8,3 δισ. το 2009 και αναρωτήθηκε «γιατί ο υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό».
Μάλιστα, επικαλούμενος στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2010, ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι αξονικές τομογραφίες ανέρχονται σε 320.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 130.000. Αντιστοίχως, οι μαγνητικές τομογραφίες είναι 98.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 46.500.
Η επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία θα ισχύσει κανονικά από την 1η Ιανουαρίου, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ όπως είχε τονίσει για το εισιτήριο θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 3 άτομα


