Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βία είχε διεισδύσει στην κοινωνία και πριν την ΧΑ, λέει ο Σ.Κεδίκογλου

Η βία είχε διεισδύσει στην κοινωνία και πριν την ΧΑ, λέει ο Σ.Κεδίκογλου

«Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε από την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης που έπαιζε με τον αντισυστημικό της χαρακτήρα. «Είχαμε άλλα κρούσματα βίας πολύ πριν τη ΧΑ, είχαμε τη διείσδυση βίας [...] δεν κάνω εξίσωση, αλλά διαπίστωση» συνέχισε.

«Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε από την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης που έπαιζε με τον αντισυστημικό της χαρακτήρα.

«Είχαμε άλλα κρούσματα βίας πολύ πριν τη ΧΑ, είχαμε τη διείσδυση βίας […] δεν κάνω εξίσωση, αλλά διαπίστωση, η βια είχε διεισδύσει στην κοινωνία μας σε ένα επικίνδυνο βαθμό» τόνισε.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε πει ότι ήθελε αλλαγές είχε αρκετές γκρίζες ζώνες, έγιναν αλλαγές και κατατίθεται τώρα στη Βουλή.

Χαρακτήρισε δε, ως ακατανόητη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η χρηματοδότηση της ΧΑ.

«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αποσπασματική, το θέμα της άρσης χρηματοδότησης πρέπει να γίνει άμεσα, μπορούμε να δεχθούμε και το τεκμήριο της αθωότητας και να είναι με αναστολή η άρση χρηματοδότησης» σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αποκαλύψεις για διαπλοκή αστυνομίας-ΧΑ, ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία είναι μικρή, ενώ η έρευνα για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έδειξε καμία διείσδυση της οργάνωσης.

«Εγώ θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι εντός νόμου. Και πρέπει να είναι εντός νόμου για να αντιμετωπίσει τον νόμο. Και εκτός νόμου εγώ πιστεύω θα τους θέσει ο λαός» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρηματοδότησης της ΧΑ και περιγράφοντας τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Μιχελάκης επισήμανε:

«Δεν μπορεί κόμματα τα οποία είναι υπό δικαστική κρίση, για το εάν αποτελούν ή όχι εγκληματική οργάνωση, να λαμβάνουν χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά, να το πούμε απλά. Δηλαδή, όταν είναι υπό δικαστική κρίση, θα αναστέλλεται η χρηματοδότηση μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Εάν μεν αθωωθούν θα πάρουν τα χρήματα άτοκα βέβαια, εάν όμως δεν δικαιωθούν και καταδικαστούν τα χρήματα θα παραμείνουν στα κρατικά ταμεία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024