Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έρευνα στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής διέταξαν οι ανακριτές

Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, αλλά και των βουλευτών του κόμματος έδωσαν οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση. Πληθαίνουν τα αιτήματα πρώην μελών της ΧΑ να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ωστόσο μεγάλο ζητούμενο είναι η προστασία τους.

Έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής, αλλά και στους κατηγορούμενους βουλευτές, ζήτησαν οι ειδικοί ανακριτές διαφθοράς, που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση.

Οι δικαστικοί λειτουργοί με εντολή τους προς το ΣΔΟΕ ζητούν πλήρη οικονομικό έλεγχο στα ταμεία της ΧΑ και κατηγορουμένων βουλευτών με σκοπό να διαπιστώσουν εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα, από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να δοθούν εντολές και για άρσεις τραπεζικού απορρήτου, ώστε να διαπιστώσουν το ενδεχόμενο διάπραξης και άλλων, πλην της νομιμοποίησης, οικονομικής φύσης εγκλημάτων.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, έχουν φτάσει στους ανακριτές και άλλα αιτήματα πρώην μελών της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Ωστόσο, μεγάλο ζητούμενο για τους μάρτυρες είναι η προστασία τους, καθώς ζητούν από τις Αρχές πλήρη κάλυψη, όπως αλλαγή ονόματος και κατοικίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024