Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απειλούν ότι θα επιτεθούν ξανά στη νεαρή Μαλάλα οι Ταλιμπάν

Απειλούν ότι θα επιτεθούν ξανά στη νεαρή Μαλάλα οι Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν επαναλαμβάνουν τις απειλές τους να επιτεθούν ξανά «μόλις τους δοθεί η ευκαιρία στην 16χρονη Μαλάλα Γιουσουφάι, η οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας όντας υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και το Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απονέμονται εντός της εβδομάδας.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν επαναλαμβάνουν τις απειλές τους να επιτεθούν και πάλι «μόλις τους δοθεί η ευκαιρία» στην 16χρονη Μαλάλα Γιουσουφάι, η οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και είναι υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Περίπου ένα χρόνο πριν, ένοπλος μπήκε κατ’ εντολή των Ταλιμπάν στο σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η Μαλάλα στην πόλη Μινγκόρα του βορειοδυτικού Πακιστάν και την πυροβόλησε στο κεφάλι, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά.

Η Μαλάλα μεταφέρθηκε σε βρετανικό νοσοκομείο, ανάρρωσε και μετατράπηκε σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Είναι πλέον υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα απονεμηθούν εντός της εβδομάδας.

«Θα της επιτεθούμε μόλις μας δοθεί η ευκαιρία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, η οποία εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το 2009, σε ηλικία 11 ετών, η Μαλάλα ξεκίνησε ένα μπλογκ με το ψευδώνυμο Γκιουλ Μακάι στο δικτυακό τόπο του BBC. Έγραφε στα ουρντού, την εθνική γλώσσα του Πακιστάν, και κατήγγειλε τις ενέργειες των Ταλιμπάν που είχαν τότε υπό τον έλεγχό τους την κοιλάδα του Σαβάτ, της περιοχής όπου κατοικούσε.

«Δεν είναι γενναία. Δεν έχει θάρρος. Χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα στο μπλογκ της. Θα της επιτεθούμε επειδή μιλούσε ενάντια στους Ταλιμπάν και το Ισλάμ και όχι επειδή πήγαινε στο σχολείο» είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η Μαλάλα έχει ήδη γράψει την αυτοβιογραφία της και αντίτυπα του βιβλίου, στα αγγλικά, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα βιβλιοπωλεία του Πακιστάν. Το βιβλίο στοιχίζει 599 ρουπίες -λιγότερο από 6 δολάρια- τιμή πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το κόστος του στις δυτικές χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024