Νίκη του Ολυμπιακού επί της Πινέιρος με ηγέτη τον Σπανούλη
Ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου μπάσκετ την βραζιλιάνικη Πινέιρος Σκάι με 81-70. Ηγέτης για μια ακόμα φορά ο Βασίλης Σπανούλης, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 9 ασίστ.
Ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου μπάσκετ την βραζιλιάνικη Πινέιρος Σκάι με 81-70. Το παιχνίδι έγινε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Μπαρουέρι παρουσία περίπου 15 χιλιάδων θεατών, ο πρωταθλητής Ευρώπης ήταν καλύτερος και δίκαια κατέκτησε τη νίκη. Ηγέτης για μια ακόμα φορά ο Βασίλης Σπανούλης, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 9 ασίστ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 11 πόντων για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (17:30-ΑΝΤ1).
Ο Σπανούλης πέτυχε όλους τους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σημαντική συμβολή στη νίκη είχαν και οι Στράτος Περπέρογλου (15π. με 7/7 σουτ), Μπράιαντ Ντάνστον (11π., 12 ριμπ.) και Ματ Λοτζέσκι (10π.). Από την άλλη πλευρά για την Πινέιρος κορυφαίος ήταν ο Σαμέλ Στόλγουορθ με 26 πόντους στο ενεργητικό του.
Η τριάδα Περπέρογλου, Ντάνστον και Πρίντεζη «χτύπησε» στην αδυναμία των Βραζιλιάνων, προσφέροντας αρκετούς πόντους μέσα στη ρακέτα. Ετσι από αρχή η ομάδα του Πειραιά πήρε την πρωτοπορία στο σκορ και δεν την …άφησε έως το τέλος. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Σκάι αντέδρασε, αρχικά ισοφάρισε με δύο τρίποντα του Στόλγουορθ και εν συνεχεία πέρασε μπροστά με τέσσερις (26-22) με δύο καλάθια του Σμιθ.
Η είσοδος, όμως, του Μπέγκιτς ενίσχυσε αμυντικά τους πρωταθλητές Ευρώπης και ο Σλοβένος έκανε δύο εντυπωσιακά καρφώματα βοηθώντας την ομάδα του να ισοφαρίσει (26-26) και με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή να κλείσει το ημίχρονο μ’ ένα καλάθι διαφορά (30-32). Στην επανάληψη πήρε «μπρος» ο Σπανούλης και μετά από ένα ημίχρονο χωρίς πόντο ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με 11 πόντους και 9 ασίστ.
Στην τελευταία περίοδο η Πινιέιρος Σκάι πλησίασε στους τρεις (53-56), αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε το ρυθμό του. Απάντησε μ’ ένα σερί 6-0 και μόνιμες απειλές τους Σπανούλη και Περπέρογλου (53-62), ενώ παρότι ο Στόλγουορθ αποτελούσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα των «ερυθρόλευκων» (59-65), τα τρίποντα των Λοτζέσκι και Μάντζαρη έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (61-71) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί κρίθηκε ο πρώτος τελικός και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις… διαφορές τους στον αυριανό αγώνα, με έπαθλο το τρόπαιο του διηπειρωτικού.
Δεκάλεπτα: 11-15, 30-32, 51-56, 70-81.
Πινιέιρος Σκάι (Μορτάρι): Μπορατσίνι 11, Σμιθ 19, Σόουζα 2, Στόλγουορθ 26, Ταβερνάρι 12.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7, Ντάνστον 11, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 15, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 4, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 8, Λοτζέσκι 10.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
- Παρέδες για όσα λέγονται περί εύνοιας στο Μουντιάλ: «Δεν δίνουμε σημασία, απαντάμε στο γήπεδο»
- «Ο Σέκουλιτς θα είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα»
- Ο Βινίσιους πήγε διακοπές με Βραζιλιάνα παρουσιάστρια – Οι «πικάντικες» φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν (pics)
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση Μπάλογκαν: Η FIFA ακύρωσε την κόκκινη κάρτα χωρίς ψηφοφορία (pic)
- «Ο Τζόλης απέρριψε νέα πρόταση γιατί θέλει μόνο Άρσεναλ» (vid)
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442