Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαν πορτιέρηδες σε μπουζουκομάγαζα, λέει η Πιπιλή για τους βουλευτές της ΧΑ

Σαν πορτιέρηδες σε μπουζουκομάγαζα, λέει η Πιπιλή για τους βουλευτές της ΧΑ

«Μια μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων -και γι' αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να τους νταντεύουμε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί- ήξεραν πολύ καλά τι ψήφισαν, γιατί είναι κομμάτι αυτής της καταγώγιας συμπεριφοράς» είπε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή στον Βήμα 99,5, αναφερόμενη στους χρυσαυγίτες του κοινοβουλίου, αλλά και στις ευθύνες των ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν.

«Μια μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων -και γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να τους νταντεύουμε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί- ήξεραν πολύ καλά τι ψήφισαν, γιατί είναι κομμάτι αυτής της καταγώγιας συμπεριφοράς» είπε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, αναφερόμενη στους χρυσαυγίτες του κοινοβουλίου, αλλά και στις ευθύνες των ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν.

Μιλώντας εκτενώς την Παρασκευή για το θέμα της Χρυσής Αυγής στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 η Φωτεινή Πιπιλή αναφέρθηκε στην παρουσία των υπόδικων σήμερα βουλευτών στο κοινοβούλιο, στο ιστορικό τους, αλλά και στο πώς οι υπόλοιποι μέσα στη Βουλή δεν τους αντιμετώπισαν όπως έπρεπε.

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο: αυτά τα φασιστοειδή ενυπάρχουν και δεν είναι ανάγκη να είναι ναζιστές, χουντικοί, φασίστες ή άνθρωποι της νύχτας και παραβατικοί. Υπάρχουν στην Ελλάδα σε ένα ποσοστό 3 ή 4%, όπως και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

» Υπάρχουν αυτοί οι βαμμένοι ακροδεξιοί φασίστες. Αλλά στην Ευρώπη, επειδή υπάρχει ο νόμος ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για το ναζισμό, κρύβονται» είπε η Φωτεινή Πιπιλή και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο. Η Αριστερά, η Δεξιά, η Κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ, όλοι, ακολούθησαν ειδικά στο προεδρείο μια τακτική, για την οποία έλεγα ότι δεν είναι ανάγκη, όταν χυδαιολογούν, να μπει μέσα ο φρούραρχος. Όπως στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έτσι και ξεπεράσεις το χρόνο, απλώς σου κόβουν το μικρόφωνο, δεν ακούγεται τίποτα».

«Να τους αγνοούμε όταν ανεβαίνουν στο βήμα»

Χωρίς να μασάει τα λόγια της, η Φωτεινή Πιπιλή -που είχε υπάρξει και θύμα της λεκτικής βίας του Ηλία Κασιδιάρη- πρότεινε και τρόπο αντιμετώπισης των χρυσαυγιτών βουλευτών στο κοινοβούλιο:

«Εμείς, εδώ, πρέπει να συνεννοηθούμε όλα τα κόμματα και είχα κάνει κάτι που δεν το είχα διαφημίσει: με το που ανέβαινε στο βήμα βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν καταδεχόμουν να τον ακούσω. Επαιρνα την τσαντούλα, έφευγα, πήγαινα στο καφενείο και μόλις τελείωνε, επέστρεφα. Αν το κάνουμε όλοι… Ανεβαίνουν οι χρυσοκασιδιάρηδες στο βήμα. Τι πιο απλό να τον αγνοήσεις και να πας στο καφενείο; Αλλά να το κάνει όλη η Βουλή!» είπε.

Η ίδια ωστόσο έστρεψε και τα βέλη της προς τους συναδέλφους της των άλλων κομμάτων: «Χαριεντίζονταν (στο καφενείο της Βουλής) όμως, δυστυχώς, βουλευτές και αξιωματούχοι όλων των κομμάτων, ιδίως με τον (προφυλακισμένο) Παππά, επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήθεν. Πολλάκις.

» Και μου ερχόταν να τους πλακώσω εγώ στα χαστούκια. Να γίνω η Κασιδιάρω εγώ, με την έννοια ότι δεν μπορείς να χαριεντίζεσαι, κύριέ μου, με τον φασίστα. Κάπνιζαν μαζί. Αγκαλίτσα. Δεν ξέρω αν έπιναν, αλλά συνήθως 11 το πρωί που είναι οι επιτροπές, δεν πίνει κανείς.

» Αλλά για μένα είπε ο Κασιδιάρης ‘κάτσε κάτω, μωρή πιωμένη’ και είδατε τι έγινε. Και είπα από μέσα μου: καλά, 11 το πρωί, αυτός είναι ανώμαλος! Ακόμη και να είχα πιει… 11 το πρωί; Μήπως ήταν αυτός πιωμένος; Αλλά τα αναβολικά -με την αθλητική έννοια- σου καίνε το κεφάλι. Στα κεφάλια επηρεάζουν, το έχετε ακούσει;» είπε η Φωτεινή Πιπιλή.

«Ο Κασιδιάρης μένει ακόμα με τον μπαμπά του;»

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο βιογραφικό των χρυσαυγιτών, αποδομώντας με άνεση την εικόνα που είχαν φιλοτεχνήσει διάφοροι.

«Συγννώμη, αλλά ο Κασιδιάρης μένει με τον μπαμπά του ακόμα; Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, αφού τον ξύπνησε ο μπαμπάς του και μένει με αυτόν, όχι με αυτές τις κοπελάρες που βλέπαμε στο lifestyle.

» Α, δεν του φτάνει η (βουλευτική) αποζημίωση να βρει σπίτι. Γιατί είπαν στον ανακριτή ότι είναι αντισυστημικοί και ότι το κόμμα παίρνει το 20% της αποζημίωσης και το 80% τους μένει. Καλά, ποιους δουλεύουν;» αναρωτήθηκε η Φωτεινή Πιπιλή και συνέχισε αποδίδοντας ευθύνες και στον έλληνα ψηφοφόρο για τις επιλογές του:

«Αυτοί οι άνθρωποι, έτσι και ανοίξει κάποιος τα βιογραφικά τους, θα καταλάβει ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών πολλοί ψηφοφόροι, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες που για παράδειγμα επέλεξαν εκείνον τον ξεμαλλιάρη που τον λέω εγώ -άλλοι τον λένε Καραϊσκάκη και άλλοι Κολοκοτρώνη- και δηλώνει, ρε παιδιά, στο επάγγελμα ‘άνεργος ηλεκτρολόγος!’.

» Δηλαδή, στο χωριό του, το Αγρίνιο, δεν τον ήξεραν τι ήταν; Δεν ήξεραν τι είναι αυτό το πράμα και πήγαν και το ψήφισαν; Ο άλλος ήταν στην Εύβοια ταξιτζής και πορτιέρης σε μπουζουκομάγαζο της νύχτας. Έλεος! Οι περισσότεροι τους βλέπαμε στη Βουλή. Είναι σαν τους πορτιέρηδες στα τελευταία μπουζουκομάγαζα που έχουν απομείνει στις εθνικές οδούς. Τι άλλο έπρεπε να δουν;» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024