Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντός των προβλέψεων ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ καθησυχάζει ο Σπυρόπουλος

Εντός των προβλέψεων ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ καθησυχάζει ο Σπυρόπουλος

Διαβεβαιώσεις ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες παρέχει ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ.Σπυρόπουλος καθησυχάζοντας ότι ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2013 εκτελείται σύμφωνα με τις προβλέψεις. Προσθέτει ότι σε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας τέθηκαν στόχοι που θα διασφαλίσουν τη διεύρυνση των εσόδων των ταμείων. Ο διοικητής τονίζει ακόμη την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, που είναι οι υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη.

Διαβεβαιώσεις ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες παρέχει ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθησυχάζοντας ότι ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2013 εκτελείται σύμφωνα με τις προβλέψεις.

«Τρία χρόνια τώρα δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα (με τις συντάξεις), αλλά δεν μπορώ να πείσω εκείνους που πάντα βλέπουν προβλήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι σε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας τέθηκαν στόχοι που θα διασφαλίσουν τη διεύρυνση των εσόδων των ταμείων.

Ο διοικητής τονίζει ακόμη την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, που είναι οι υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη.

«Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2013 εκτελείται σε απόλυτη ισορροπία των όσων είχαμε προβλέψει και αυτό θα συμβεί και το 2014» τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς για τα ελλείμματα των Ταμείων, τον τρόπο κάλυψής τους και τη σύσκεψη για το θέμα με τους υπουργούς Γ.Στουρνάρα και Γ.Βρούτση ο κ. Σπυρόπουλος λέει:

«Ο προϋπολογισμός του 2014 θα εκτελεστεί, όπως και του 2013. Απλώς τέθηκαν κάποιοι στόχοι που θα διασφαλίσουν τη διεύρυνση των εσόδων, αφορούν δηλαδή δράσεις που κυρίως στοχεύουν στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις που νομίζω θα διευρύνουν την εισπραξιμότητα που συντελείται από το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο διοικητής του ΙΚΑ τονίζει ότι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η υποχώρηση των εσόδων «είναι ένα θέμα, αλλά όχι αγκάθι» για τον ασφαλιστικό οργανισμό και προσθέτει: «Έχουμε διαψεύσει όσους προέβλεπαν κατάρρευση της δυνατότητας για παροχή συντάξεων. Τρία χρόνια τώρα δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να πείσω εκείνους που πάντα βλέπουν προβλήματα».

«Αγκάθι είναι η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στη χώρα, αλλά μέχρι τώρα έχουμε κινηθεί και έχουμε διαψεύσει όσους προέβλεπαν κατάρρευση της δυνατότητας για παροχή συντάξεων, αλλά δεν νομίζω ότι υπήρξε πρόβλημα. Βέβαια οι συντάξεις έχουν μειωθεί, δεν είναι επαρκείς δηλαδή, ωστόσο εκτελέστηκαν οι προϋπολογισμοί και του 2010 και του 2011 και του 2012 και ο προϋπολογισμός του 2013 εκτελείται σε απόλυτη ισορροπία των όσων είχαμε προβλέψει. Αυτό θα συμβεί και το 2014» σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Για το θέμα του ύψους των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση των οποίων ζητά επιτακτικά η τρόικα, ο διοικητής του ΙΚΑ συμφωνεί ότι είναι ανάγκη να μειωθούν.

«…και να μην είχε εγγραφεί στο μνημόνιο έπρεπε να το κάνουμε. Έχουμε τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε όλη την Ευρώπη. Αυτό μειώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα βέβαια οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι ότι σώνει και καλά διαμορφώνουν και υψηλά έσοδα, σημαίνει και υψηλή πίεση για εισφοροδιαφυγή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024