Με άπιαστο ρυθμό που δεν μπορεί να παρακολουθήσει ούτε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Ogier, αλλά ούτε και ο «μάγος» του WRC, Sebastien Loeb, απομακρύνεται στην κορυφή του Ράλλυ Αλσατίας o Thierry Neuville.

Ο Βέλγος, με Ford Fiesta RS, ολοκλήρωσε με ακόμη μία νίκη την πρώτη ημέρα του γαλλικού αγώνα και πλέον έχει προβάδισμα 10 δευτερολέπτων. Ο κυριότερος αντίπαλός του δεν είναι κάποιος από τους δύο… Sebastien, αλλά ο Dani Sordo, ο οποίος ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Ο Ισπανός, με Citroen DS3, δείχνει πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την έως τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα. Με τη σταθερότητα που δείχνει, θέλει οπωσδήποτε μια θέση στο βάθρο προκειμένου να πείσει την ομάδα του να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν.

Στην τελευταία Ε.Δ. της ημέρας, ο Sebastien Loeb έχασε πολύ χρόνο και από δεύτερος έπεσε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. «Περιμέναμε βροχή που ποτέ δεν ήρθε. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό του T. Neuville», ήταν το σχόλιο του Αλσατού.

O J. M. Latvala ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ ο team mate του στη VW παρακολουθεί τον αγώνα σταθερά από την πέμπτη θέση. Η κακή ημέρα συνεχίστηκε για τον M. Hirvonnen που έχασε την έβδομη θέση από τον A. Mikkelsen.

Ράλλυ Αλσατίας 2013: Τα αποτελέσματα μετά και την 7η Ειδική Διαδρομή

Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος

1. Thierry Neuville Ford Fiesta RS 1.08:56.5
2. Dani Sordo Citroen DS3 +9.8
3. Jari-Matti Latvala VW Polo R +11.8
4. Sebastien Loeb Citroen DS3 +12.2
5. Sebastien Ogier VW Polo R +28.7
6. Evgeny Novikov Ford Fiesta RS +1:03.6
7. Andreas Mikkelsen VW Polo R +1:26.4
8. Mikko Hirvonen Citroen DS3 +1:33.5
9. Mads Ostberg Ford Fiesta RS +1:37.5
10. Martin Prokop Ford Fiesta RS +2:36.3

auto.in.gr