Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρήξη στις σχέσεις με τον Ναπολιτάνο προκαλεί τηλεφώνημα του Μπερλουσκόνι

Ρήξη στις σχέσεις με τον Ναπολιτάνο προκαλεί τηλεφώνημα του Μπερλουσκόνι

Ένταση στις σχέσεις με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει προκαλέσει τηλεφωνική συνομιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιδιωτικό κανάλι La 7. Σε αυτήν ο «Καβαλιέρε» ακούγεται να κατηγορεί τον ιταλό πρόεδρο για αθέμιτη ανάμειξη στην διαδικασία που οδήγησε στην οριστική καταδίκη του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Μονταντόρι. Οργισμένη η αντίδραση Ναπολιτάνο.

Ένταση στις σχέσεις με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει προκαλέσει τηλεφωνική συνομιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιδιωτικό κανάλι La 7. Σε αυτήν ο «Καβαλιέρε» ακούγεται να κατηγορεί τον ιταλό πρόεδρο για αθέμιτη ανάμειξη στην διαδικασία που οδήγησε στην οριστική καταδίκη του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Μονταντόρι.

«Μου είπαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε (στον Άρειο Πάγο) για να του ανακοινωθεί η καταδικαστική απόφαση, πριν την δημοσιοποίησή της» ακούγεται να λέει ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική του συνομιλία, την ώρα που βρίσκεται σε στούντιο του δικτύου La 7.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορεί τον ιταλό πρόεδρο ότι ζήτησε στη συνέχεια από τους δικαστές να παρατείνουν την συνεδρίασή τους -υπονοώντας ότι τους πίεσε να λάβουν αρνητική για τον ίδιο απόφαση.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Τζ.Ναπολιτάνο. Σε ανακοίνωσή του, ο ιταλός πρόεδρος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι «ως μία ακόμα παραληρηματική, χυδαία και συκοφαντική επινόηση σχετικά με τον αρχηγό του κράτους».

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον ιταλό πρόεδρο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι η απόφαση να μεταδοθεί η συνομιλία αποτελεί «παραβίαση των συνταγματικών αρχών της Ιταλίας».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Μπερλουσκόνι Fininvest αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους περίπου 490 εκατ. ευρώ σε ανταγωνιστική εταιρεία, για την υπόθεση της αγοράς του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, η οποία θεωρήθηκε διαβλητή.

Οι σχέσεις του Ναπολιτάνο με τον Μπερλουσκόνι έχουν χειροτερεύσει τους τελευταίους μήνες, μετά την καταδίκη του Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη τον προηγούμενο μήνα.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας έχουν στρέψει τα βέλη τους προς τον Ναπολιτάνο και τον κατηγορούν επειδή δεν έδωσε χάρη στον Μπερλουσκόνι ή για ανάμειξη στην νομοθετική διαδικασία.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η ένταση ενδέχεται να φανεί σε περίπτωση που ο Ναπολιτάνο κληθεί να πραγματοποιήσει νέες, απευθείας διαβουλεύσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για έξοδο από την πρόσφατη κυβερνητική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αποφάσισε, με τη συμφωνία του Ναπολιτάνο, να ζητήσει την Τετάρτη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την δήλωση πέντε βουλευτών του Μπερλουσκόνι ότι επιθυμούν να αποσυρθούν από την κυβέρνηση.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024