Η πολιτική κρίση απειλεί και την όποια ανάπτυξη, προειδοποιούν οι ιταλοί βιομήχανοι
Καμπανάκι από τον σύνδεσμο των ιταλών βιομηχάνων για τη διαφαινόμενη πολιτική κρίση που απειλεί και πάλι τη χώρα. «Οι αναταράξεις υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ του 2014, αντί της μικρής ανάπτυξής, η οποία αναμενόταν έως τώρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Condidustria.
Καμπανάκι από τον σύνδεσμο των ιταλών βιομηχάνων για τη διαφαινόμενη πολιτική κρίση που απειλεί και πάλι τη χώρα. «Οι αναταράξεις υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ του 2014, αντί της μικρής ανάπτυξής, η οποία αναμενόταν έως τώρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Condidustria.
Σύμφωνα με μια εκτίμηση του CSC, του κέντρου ερευνών της Confindustria, «ένα νέο κύμα αστάθειας θα επηρέαζε σαφώς το ιταλικό οικονομικό σενάριο» οδηγώντας το ιταλικό ΑΕΠ σε πτώση -1,8% το 2013 και -0,3% το 2014.
Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις μιλούν για -1,6% ύφεση το 2013 και ανάπτυξη 0,7% το 2014.
«Το 2015 επίσης οι συνέπειες στο ΑΕΠ θα είναι αρνητικές κατά ένα ποσοστό ανώτερο του -0,9%», επισήμανε η Confindustria.
Το CSC εξήγησε ότι οι προβλέψεις του βασίζονται «στις συνθήκες οι οποίες ήδη είχαν καταγραφεί από τα τέλη του 2012 ως τα μέσα του 2013 λόγω της πολύ μεγάλης πολιτικής αστάθειας: το spread είχε αυξηθεί κατά 100 μονάδες, καταγράφηκε μείωση της κατανάλωσης και μείωση των επενδύσεων.
Ο σύνδεσμος σημείωσε εξάλλου ότι η χώρα «πληρώνει ακόμη τον πολύ αλμυρό λογαριασμό της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης από την ενοποίηση της χώρας (το 1861): -8,9% του ΑΕΠ, -1,7 εκατ. θέσεις εργασίας, -7,6% στην κατανάλωση, -27,1% στις επενδύσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Αν Χάθαγουεϊ: Τι αποκαλύπτει για την τρίτη εγκυμοσύνη της
- Αμαλιάδα: Ξυλοκόπησαν 42χρονο πατέρα επειδή τους έκανε παρατήρηση για τις κόντρες με μηχανές
- Ντε Λα Φουέντε: «Αντιμετωπίσαμε μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, αλλά αυτοί αντιμετώπισαν την καλύτερη ομάδα στον κόσμο»
- Μεσσηνία: 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα ξενοδοχείου
- Προ των πυλών η λειτουργία του νέου ψηφιακού ΜΙΔΑ – Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα, υψηλά πρόστιμα
- ΗΠΑ – Ιράν: Νέες συγκρούσεις και απειλές Τραμπ για πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές αν δεν υπάρξει συμφωνία


