Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Αυλή είναι η λέπρα της παποσύνης» λέει ο Φραγκίσκος στη Repubblica

«Η Αυλή είναι η λέπρα της παποσύνης» λέει ο Φραγκίσκος στη Repubblica

Μία ακόμα συνέντευξη έδωσε ο πάπας Φραγκίσκος, αυτή τη φορά στην ιταλική εφημερίδα της κεντροαριστεράς La Reppublica. Ο αργεντινός ποντίφικας μίλησε και πάλι με απλότητα και αμεσότητα και δεν μάσησε τα λόγια του. «Η αυλή είναι η λέπρα της παποσύνης» σημείωσε και περιέγραψε τα δύο από τα μεγαλύτερα δεινά της σύγχρονης πραγματικότητας: οι νέοι δεν έχουν δουλειά και οι ηλικιωμένοι είναι μόνοι. 

Μία ακόμα συνέντευξη έδωσε ο πάπας Φραγκίσκος, αυτή τη φορά στην ιταλική εφημερίδα της κεντροαριστεράς La Reppublica. Ο αργεντινός ποντίφικας μίλησε και πάλι με απλότητα και αμεσότητα και δεν μάσησε τα λόγια του.

«Η αυλή είναι η λέπρα της παποσύνης» σημείωσε και περιέγραψε τα δύο από τα μεγαλύτερα δεινά της σύγχρονης πραγματικότητας: οι νέοι δεν έχουν δουλειά και οι ηλικιωμένοι είναι μόνοι.

«Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται φροντίδα και συντροφιά και οι νέοι δουλειά και ελπίδα. Αλλά δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και ενώ ψάχνουν δουλειά, δεν βρίσκουν. Έχουν εγκλωβιστεί στο παρόν.

» Και πείτε μου: μπορείς να ζήσεις εγκλωβισμένος στο παρόν; » Χωρίς μνήμη για το παρελθόν; Χωρίς ένα σχέδιο για ένα μέλλον, μια οικογένεια;».

Αναγνώρισε ότι πολλοί προηγούμενοι πάπες στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ήταν «νάρκισσοι» που αφήνονταν στις κολακείες των συνεργατών τους.

Ο πάπας αποκάλυψε ότι πέρασε για λίγο από το μυαλό του η σκέψη να μην αποδεχθεί την εκλογή του ως πρώτου μη Ευρωπαίου πάπα εδώ και 1.300 χρόνια.

Η συνέντευξη, η οποία δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη λιτή κατοικία του δημοσιεύθηκε ενώ αρχίζει μια τριήμερη, κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Φραγκίσκου με οκτώ καρδιναλίους από όλο τον κόσμο που θα τον βοηθήσουν να μεταρρυθμίσει τη διοίκηση του Βατικανού (Κουρία).

Αυτή η περίφημη G8 του πάπα, όπως την αποκαλεί η ισπανική εφημερίδα El Pais, είναι άνθρωποι σοφοί. Τουλάχιστον αυτό λέει ο ίδιος ο Φραγκίσκος.

«Είναι άνθρωποι που εμπνέονται από τα ίδια συναισθήματα με μένα. Αυτό είναι η αρχή για μια Εκκλησία με μια οργάνωση η οποία δεν είναι μόνο κάθετη, αλλά επίσης οριζόντια» δήλωσε.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Εουτζένιο Σκαλφάρι, γράφει στο τέλος της συνέντευξης ότι συμφώνησαν να ξαναβρεθούν με τον ποντίφικα.

«Αυτός είναι ο πάπας Φραγκίσκος. Αν η Εκκλησία αλλάξει σε αυτό που ο ίδιος σκέφτεται και έχει στο μυαλό του, τότε θα έχει αλλάξει μια ολόκληρη εποχή» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024