Η τραγουδίστρια του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot Νάντια Ταλακανίκοβα διέκοψε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από τις 23 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των φυλακών και μέλη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ταλακανίκοβα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αφότου ξεκίνησε πάλι να τρέφεται, σύμφωνα με τις υπηρεσίες των ρωσικών φυλακών.

Η τραγουδίστρια είχε ξεκινήσει πριν οκτώ ημέρες την απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής της και τις απειλές για τη ζωή της που δέχθηκε μετά τα σχετικά παράπονά της στη διεύθυνση των φυλακών.

Ο δικηγόρος και αντιφρονών Ιλίγια Παναμαριόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τη φυλακισμένη μουσικό στο στρατόπεδο εργασίας στην περιοχή της Μαρντόβια, δήλωσε αργότερα πως η Ταλακανίκοβα τερμάτισε την απεργία πείνας για λόγους υγείας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, ο συνήγορος του πολίτη για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βλαντίμιρ Λούκιν πρόσθεσε πως οι αρχές είχαν υποσχεθεί στην Ταλακανίκοβα ότι θα μεταφερόταν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι οργανώσεις κοινωνικών δικαιωμάτων ζήτησαν να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της Ταλακανίκοβα και να απελευθερωθεί άμεσα η ίδια και το έτερο μέλος των Pussy Riot Μαρίγια Αλιόχινα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό