Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Την Τρίτη οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν συγκρότηση και την ένταξη εγκληματικής οργάνωσης. Της σύλληψης διαφεύγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς. Το χρονικό των συλλήψεων

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα απολογηθούν ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος.

Οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Της σύλληψης διαφεύγει ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Όπως ανέφεραν εισαγγελικοί κύκλοι, εφόσον παρέλθει η προθεσμία του αυτόφωρου από τη στιγμή που ο αντιεισαγγελέας θα ζητήσει να συλληφθεί ο Χρ.Παππάς, θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, επί της οποίας θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή.

Η προθεσμία του αυτόφωρου λήγει το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μάλιστα, με προτροπή του φρούραρχου απαγορεύτηκε η προσέγγιση στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024