Πρόκριση για Απόλλωνα, Ηλυσιακό και Κολοσσό που απέκτησε Τέιλορ
Ο Απόλλωνας Πατρών, ο Ηλυσιακός και ο Κολοσσός Ρόδου έγιναν οι τρεις ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην 3η αγωνιστική για τη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανδρών. Το αχαϊκό συγκρότημα επικράτησε 75-65 του Ψυχικού, ενώ οι Ροδίτες νίκησαν 76-59 επίσης εκτός έδρας το Λαύριο. Μάλιστα, ο Κολοσσός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Τέιλορ Σμιθ. Ο 22χρονος Αμερικανός, που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά.
Ο Απόλλωνας Πατρών και ο Κολοσσός Ρόδου έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην 3η αγωνιστική για τη Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανδρών. Το αχαϊκό συγκρότημα επικράτησε 75-65 του Ψυχικού, ενώ οι Ροδίτες νίκησαν 76-59 επίσης εκτός έδρας το Λαύριο.
Μάλιστα, ο Κολοσσός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Τέιλορ Σμιθ. Ο 22χρονος Αμερικανός, που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά.
Στο μεταξύ, ο Ηλυσιακός έγινε η τρίτη ομάδα που πήρε την πρόκριση. Το συγκρότημα των Ιλισίων επικράτησε 97-87 του Ίκαρου Χαλκίδας και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, σε αγώνα που θα γίνει το προσεχές Σάββατο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.