
Πολιτικό χρόνο δίνει στην κυβέρνηση η τρόικα
Μετά το Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου θα εξεταστούν όλα τα ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Στην συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας υπήρξε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ όλα τα άλλα ζητήματα θα επανεξεταστούν. Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό.
Μετά το Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου θα εξεταστούν όλα τα ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Στην συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας υπήρξε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ όλα τα άλλα ζητήματα θα επανεξεταστούν. Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό.
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου από την συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην συνέχεια οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σε αυτή τη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για το πρωτογενές πλενασμα του 2013, ενώ ανοικτά παρέμειναν τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.
Μετά την συνάντηση ο Ματίας Μορς δήλωσε πως «για την ώρα τελειώσαμε».
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η τρόικα θέλει να δώσει πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση.
Νωρίτερα, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Η διαπραγμάτευση πάει καλά. Υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλα τα θέματα. Όπως ξέρετε είναι πολλά τα θέματα και συνεχίζουμε». «Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό» υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τένις στα άκρα: Η Σαμπαλένκα ανοίγει θέμα μποϊκοτάζ
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά


