Την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις μονάδες, μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι, καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο. Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% (21% έναντι 19,2%).
Την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις μονάδες, μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι, καταγράφει να δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται στο NewsΙt.
Ειδικότερα, η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο.
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 81% εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος, ενώ το 69% διατυπώνει την πεποίθηση ότι είναι κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Επίσης, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 39% των ψηφοφόρων της ΧΑ δήλωσε ότι κριτήριο για την επιλογή του ήταν η οργή προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Όμως, το 21% δηλώνει πως εκτιμά ότι η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισε ως τέτοιο.
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% (21% έναντι 19,2%).
Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, που πιστώνεται τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ΧΑ και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα