Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυνατή φωνή κατά του φασισμού σε όλη τη χώρα

Δυνατή φωνή κατά του φασισμού σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς. Σημειώθηκαν επεισόδια με βόμβες μολότοφ και χημικά μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη λεωφόρο Μεσογείων. Σε 62 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία. Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς. Κεντρικό σύνθημα ήταν «έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής» από τις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη λεωφόρο Μεσογείων, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Σε συνολικά 62 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία.

Μερίδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει μπλόκο στο τρίγωνο Μεσογείων-Φειδιπίδδου-Μιχαλακοπούλου. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Έπεσαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς την Κηφισίας και την Αλεξάνδρας και εκείνοι στη συνέχεια επέστρεψαν στο Σύνταγμα.

Όλοι οι δρόμοι αυτή την ώρα είναι ανοιχτοί, όπως και οι σταθμοί του Μετρό.

Προηγήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα. Εκεί πραγματοποιήθηκε και συναυλία.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Δύο αντιφασιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιοήθηκαν στην Τρίπολη.

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Στη διάρκεια της πορείας διαδηλωτές έκαψαν ένα πανί με τον αγκυλωτό σταυρό και φώναξαν συνθήματα όπως «ο Παύλος Φύσσας ζει τσακίστε τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή».

Χωρίς εντάσεις πραγμαποιήθηκε το συλλαλητήριο στα Χανιά. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη τα συνθήματα έγιναν πιο έντονα, χωρίς ωστόσο να οξυνθούν τα πνεύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024