Δεν θα κλείσουν «τρύπες» του προϋπολογισμού τα αδιάθετα του ΤΧΣ
Τα αδιάθετα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 8 δισ. ευρώ, η δραστηριότητα των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του ΤΧΣ με τους επικεφαλής της τρόικας την Τρίτη. Όπως έγινε γνωστό, η τρόικα ξεκαθάρισε πως τα αδιάθετα κεφάλαια του Ταμείου δεν θα κλείσουν τις τρύπες του προϋπολογισμού.
Τα αδιάθετα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 8 δισ. ευρώ, η δραστηριότητα των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης της ηγεσίας του ΤΧΣ με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ ξεκαθάρισαν πως τα αδιάθετα κεφάλαια του Ταμείου δεν θα κλείσουν τρύπες του προϋπολογισμού, αλλά θα εξακολουθήσουν να είναι «μαξιλάρι ασφαλείας» το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως μετά τα stress test του Δεκεμβρίου.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενημέρωσε την τρόικα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών και αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το ζήτημα με ενιαίο τρόπο.
Συζήτηση έγινε και για τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών και συγκεκριμένα για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά των τραπεζών και προβλέπουν ανταλλαγή δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια ή την πώληση των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων ως το τέλος του 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθυστερήσεις στην συμφωνία για ΗΠΑ και Ιράν, εξαιτίας της ορολογίας για τα πυρηνικά και τις κυρώσεις
- Βασίλισσα Ελισάβετ: Παράταση για την έκθεση μόδας που σπάει κάθε ρεκόρ – Οι τρεις κανόνες του στιλ ως όπλο
- Stoiximan GBL: Πότε θα διεξαχθούν είναι οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος – Αυτές είναι οι ημερομηνίες
- Κρήτη: Θρίλερ με τις γέννες και τα παιδιά της 25χρονης – Βίντεο ντοκουμέντο πριν μεταφέρει στο νοσοκομείο το 3χρονο κοριτσάκι
- Ένα γράμμα για τους οπαδούς της Τότεναμ
- EE: Από τους ρωσικούς αγωγούς στο αμερικανικό LNG – Η εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα όμως παραμένει



