Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Απενεργοποίηση του ΑΦΜ ισοδυναμεί με «αιφνίδιο θάνατο» λέει το ΕΒΕΠ

Την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ εξέφρασε σήμερα Τετάρτη  ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης.

Την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ενεργοποιήσει επί το αυστηρότερο διατάξεις που προβλέπει ήδη η νομοθεσία, και μάλιστα από το 2010 (Ν. 3853/2010), οι οποίες όμως μέχρι σήμερα παραμένουν στα χαρτιά.

Με βάση τις διατάξεις αυτές και τις τροποποιήσεις που προβλέπεται να υπάρξουν οι εφορίες θα προχωρούν στην «κατάργηση» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου επιχειρήσεων που για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δεν έχουν αποδώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ που έχουν ήδη προεισπράξει.

Σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ανέφερε πως οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα, ήτοι η απενεργοποίηση του ΑΦΜ ισοδυναμεί με «αιφνίδιο θάνατο».

«Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων το πάγωμα του ΑΦΜ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως οικονομική φυλάκιση σε αντικατάσταση της προσωποκράτησης των οφειλετών», τόνισε και ζήτησε την αυτόματη ένταξη των φοροοφειλετών στην διαδικασία ρύθμισης των 48 δόσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024