Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εφετινής χρονιάς. Την πλήρη λειτουργία τους εντός των επόμενων ημερών υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας.
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εφετινής χρονιάς. Την πλήρη λειτουργία τους εντός των επόμενων ημερών υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας.
Στα Ειδικά Σχολεία η πρόσληψη εκπαιδευτικών ξεκίνησε μόλις χθες, Δευτέρα, ενώ σε πολλές περιοχές τα Ολοήμερα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι δύο με τέσσερις ώρες νωρίτερα.
Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χαρ. Κόκκινος δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα, ότι μέχρι χθες τα Ειδικά Σχολεία δεν είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν ενώ πολλά Ολοήμερα υπολειτουργούσαν: «Η εικόνα που έχω είναι ότι παίρνουν τους δασκάλους από τα Ολοήμερα για να στελεχώσουν τα κανονικά τμήματα και προτίθενται να φέρουν σε αυτά καθηγητές ειδικοτήτων, όπως γυμναστές, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών κ.λπ. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα μετατρέπουν σε «παιδοφυλακτήρια», γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά με μαθήματα γλώσσας…» λέει.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων ξεκίνησε ήδη, ενώ στα Ολοήμερα οι συνεχόμενες απεργίες εμπόδισαν την έγκαιρη συνεδρίαση των αρμόδιων συμβουλίων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάτι που θα γίνει εντός της εβδομάδας.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής