«Λουκέτο» σε όλες τις δραστηριότητες των Αδελφών Μουσουλμάνων
Την απαγόρευση «κάθε δραστηριότητας» των Αδελφών Μουσουλμάνων διέταξε δικαστήριο της Αιγύπτου, ενώ παράλληλα διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι να ασκηθεί η σχετική έφεση.
Την απαγόρευση «κάθε δραστηριότητας» των Αδελφών Μουσουλμάνων διέταξε δικαστήριο της Αιγύπτου, ενώ παράλληλα διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι να ασκηθεί η σχετική έφεση.
«Το δικαστήριο απαγορεύει τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και της ΜΚΟ που διαθέτει και όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει και οποιαδήποτε οργάνωση προέρχεται από αυτές» δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μοχάμεντ αλ Σάγεντ.
Πολιτικοί παρατηρητές που επικαλείται το Reuters εκτιμούν ότι η απόφαση μπορεί να οδηγήσει τα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην παρανομία, όπως επίσης και να ενθαρρύνει νεαρούς ισλαμιστές στην πραγματοποίηση ένοπλων επιθέσεων.
Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, το πολιτικό σκέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2011, είναι πιθανόν να απαγορευθεί βάσει της απόφασης αυτής, όπως και η Συμμαχία Εναντίον του Πραξικοπήματος, η οργάνωση οπαδών του Μόρσι που αμφισβητεί τις νέες αρχές της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά δύο μήνες, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει σε όλη την Αίγυπτο από τις 14 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία ο στρατός επενέβη μαζί με την αστυνομία και διέλυσε με τη βία δύο συγκεντρώσεις υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, σκοτώνοντας εκατοντάδες διαδηλωτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στη Φυλή – Δύο συλλήψεις
- LIVE: Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Παγιδευμένα 150 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο με τους τρεις νεκρούς από χανταϊό – Δεν το αφήνουν να δέσει
- Σαρωτικοί έλεγχοι στα ηλεκτρικά πατίνια: Ένας στους τρεις οδηγά χωρίς κράνος
- Ο Δήμαρχος Τανάγρας εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας
- ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης το «όχι» στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

