Καθυστερήσεις στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού 2014
Καθυστερήσεις καταγράφονται στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού 2014, αλλά και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017, καθώς δεν είναι ακόμη εφικτή η καταγραφή των αναγκών των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά και το δημοσιονομικό κενό που θα προκαλέσει η κατάργηση κάποιων φόρων υπέρ τρίτων.
Καθυστερήσεις καταγράφονται στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού 2014, αλλά και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017, καθώς δεν είναι ακόμη εφικτή η καταγραφή των αναγκών των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά και το δημοσιονομικό κενό που θα προκαλέσει η κατάργηση κάποιων φόρων υπέρ τρίτων.
Αν και κυβέρνηση και τρόικα έχουν έλθει σε προκαταρκτική συμφωνία αναφορικά με τα τελικά μεγέθη του προϋπολογισμού 2013, αλλά και για το νέο μακροοικονομικό σενάριο, ωστόσο η έλλειψη δεδομένων και στοιχείων από συγκεκριμένες πηγές δεν επιτρέπει την κατάρτιση του νέου Προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του νέου Προϋπολογισμού καθυστερεί λόγω της αδυναμίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας να προσδιορίσουν τις ανάγκες της επόμενης τριετίας, αλλά και λόγω της ασυμφωνίας που υπάρχει ακόμη με την τρόικα για το ύψος των εσόδων από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας το 2014 θα έχει οροφή δαπανών στα 4,48 δισ. ευρώ, το 2015 στα 4,37 δισ. ευρώ, στα 4,35 δισ. ευρώ το 2016 και στα 4,33 δισ . ευρώ το 2017.
Το υπουργείο Εργασίας θα έχει πλαφόν δαπανών στα 12,70 δισ. ευρώ το 2014, στα 12,21 δισ. ευρώ το 2015, στα 11,96 δισ. ευρώ το 2016 και στα 11,91 δισ . ευρώ το 2017.
Αλλά και στο πεδίο των φόρων υπέρ τρίτων που είτε θα καταργηθούν είτε θα ενταχθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό σημειώνονται καθυστερήσεις, καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει λάβει το σύνολο των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς και δεν έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των μη ανταποδοτικών χρεώσεων που θα καταργηθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σλοβενία – Ελλάδα 74-87: Εύκολη νίκη για την Εθνική Παίδων, πρώτος σκόρερ ο Χριστοδούλου
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπορεί η Κίνα να κυριαρχήσει στην εξαγωγή ΑΙ;
- Βλάχος: «Θέλουμε πολύ το χρυσό και θα παλέψουμε για αυτό» (vid)
- Πώς σώθηκε το παιδί που έπεσε σε πισίνα στην Κρήτη – Οι δραματικές προσπάθειες της μητέρας του
- Εδώ, στην Ελλάδα: Ο Τομ Χανκς συνάντησε θαυμαστή που τον είχε τατουάζ
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Εύκολη πρωτιά για την Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο (vid)
