Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ενδιαφέροντα των εφήβων το 2033!

Τα ενδιαφέροντα των εφήβων το 2033!

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς πως μεταβάλλονται τα ενδιαφέροντα και οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνουν οι έφηβοι στο διάστημα μίας εικοσαετίας. Σκεφτείτε λίγο τους έφηβους του 1993.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς πως μεταβάλλονται τα ενδιαφέροντα και οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνουν οι έφηβοι στο διάστημα μίας εικοσαετίας. Σκεφτείτε λίγο τους έφηβους του 1993. Μεγάλωσαν ακούγοντας Madonna, New Kids on the Block, είχαν ελάχιστο ενδιαφέρον για τις διεθνείς εξελίξεις ενώ δεν υπήρχε το internet, τα e-mails, τα κοινωνικά δίκτυα, τα κινητά – έξυπνα τηλέφωνα, τα iPod. Δεν ήταν επίσης δυνατόν να κατεβάσει κανείς ταινίες και τραγούδια.

Οι έφηβοι της γενιάς αυτής έχουν γίνει πλέον γονείς που πρέπει να διαμορφώσουν κανόνες για το πόσες ώρες θα είναι τα παιδιά τους μπροστά σε οθόνες, πότε θα αποκτήσουν κινητό, ή λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε τι αλλαγές θα ζήσουν οι σημερινοί έφηβοι τα επόμενα 20 χρόνια για να δούμε σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Τομέας ενημέρωσης:
Η ενημέρωση θα γίνεται με σαφώς πιο προσωποποιημένο και έντονα διαφοροποιημένο τρόπο. Κάθε επιλογή που θα κάνει ένας έφηβος θα επανακαθορίζει το είδος των πληροφοριών που θα του παρέχονται επί καθημερινής βάσης.

Επιλογή μουσικής:
Τα μέσα αναπαραγωγής της μουσικής θα έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τη διάθεση του χρήστη και θα αναπαράγουν αυτόματα το είδος της μουσικής που αρμόζει καλύτερα στη συγκεκριμένη στιγμή και στον συγκεκριμένο χρήστη. Η δυνατότητα αυτή θα επιτρέψει στη μουσική να χρησιμοποιείται ως μέσο αύξησης της παραγωγικότητας και της απόδοσης του εφήβου.

Προσωπικοί υπολογιστές:
Ο όρος προσωπικός υπολογιστής θα έχει εκλείψει μέχρι τότε καθώς οι μικροεπεξεργαστές θα έχουν γίνει μικροσκοπικοί και θα έχουν ενταχθεί παντού: από τα ρούχα, στα αυτοκίνητα και στα σπίτια. Το ίδιο θα έχει συμβεί και με τις οθόνες ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής σε οποιαδήποτε επιφάνεια και σε τρεις διαστάσεις.

Τηλεόραση:
Τα περισσότερα σπίτια θα είναι χωροθετημένα γύρω από επιφάνειες προβολής. Δεν θα υπάρχουν συσκευές τηλεόρασης και τη θέση θα έχουν πάρει οι επιφάνειες προβολής. Οι προβολές θα είναι 3D ολογραφικές όπου δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών γυαλιών χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να υπάρχουν κάποια επιπλέον αξεσουάρ που θα ενδυναμώνουν την εμπειρία της θεάματος.

Παιχνίδια:
Οι έφηβοι καθώς κινούνται θα αλλάζουν από mode μουσικής σε mode παιχνιδιού ενώ και ο κόσμος γύρω τους θα αποτελεί μέρος του παιχνιδιού. Ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις θα βασίζονται πάνω στους κανόνες της εκάστοτε αποστολής που θα τίθεται από τα παιχνίδια αυτά.

Σίγουρα πολλά από τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται μη ρεαλιστικά αλλά για σκεφτείτε πόσα από τα πράγματα που κάνουν οι σημερινοί έφηβοι μπορούσαν να φανταστούν οι έφηβοι της αρχής της δεκαετίας του 1990.

Ζαχαρίας Μουρούτης, PhD
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

EduJob

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024