Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου από τον «Προμηθέα»

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου από τον «Προμηθέα»

Στις 23 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει το ταξίδι του ο «Προμηθέα», το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου. Με πρώτο σταθμό τη Γαύδο στις 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα έχοντας εξετάσεις κατοίκους της Ανάφης, Αμοργού, Αγαθονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Ίου και Σίκινου.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει το ταξίδι του ο «Προμηθέας», το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου. Με πρώτο σταθμό τη Γαύδο στις 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα έχοντας εξετάσεις κατοίκους της Ανάφης, Αμοργού, Αγαθονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Ίου και Σίκινου.

Το πλοίο διαθέτει πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό- μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
Σε αυτό, δε, επιβαίνει διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από 9 ιατρούς: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.

Σκοπός το πλοίου είναι η κάλυψη των αναγκών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ενώ στόχος του υπουργείου είναι το πλοίο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο.

Σε πρόσφατη επίσκεψή της η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, αφού ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον υπαρχηγό Στόλου υποναύαρχο Σπυρίδων Κονιδάρη ΠΝ, τον διευθυντή υγειονομικού υποναύαρχο (ΥΙ) Ευάγγελο Νεονάκη ΠΝ και αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για τις δυνατότητες του ΠΓΥ «Προμηθεύς», τόνισε ότι «το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές, σε πιλοτική βάση. Έχουμε όμως τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα να το λειτουργήσουμε σε τακτά διαστήματα».

Σημειώνεται ότι στη Σχοινούσα, που βρέθηκε ο Προμηθέας την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν 40 πολίτες, ενώ μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού θα βγουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τη δράση του.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024