Την πιλοτική εφαρμογή με παράλληλη αναβολή της έναρξης λειτουργίας του συστήματος εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντηση τους με στελέχη της ΗΔΙΚΑ μέλη της επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Την πιλοτική εφαρμογή με παράλληλη αναβολή της έναρξης λειτουργίας του συστήματος εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντηση τους με στελέχη της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.) μέλη της επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στα μέλη της επιτροπής του ΙΣΑ παρουσιάστηκε το τεχνικό κομμάτι αναγραφής συνταγών με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και το οποίο πρέπει να βρίσκεται εν μέρη σε εφαρμογή τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι γιατροί ενημέρωσαν ότι είναι αδύνατον να υπάρξει εφαρμογή του συστήματος χωρίς  πιλοτική εφαρμογή και ζήτησαν παράταση για την έναρξη λειτουργίας του μέτρου ώστε μην υπάρξουν τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Εκ μέρους της επιτροπής του ΙΣΑ εδόθησαν συμβουλές για την βελτίωση του προγράμματος και συμφωνήθηκε να υπάρξει καινούργια συνάντηση σε μία εβδομάδα όπου μετά από επεξεργασία του προγράμματος θα συζητηθούν και νέες βελτιώσεις.

Από τα μέλη της επιτροπής κατέστη σαφές στα στελέχη της ΗΔΙΚΑ ότι δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να αιφνιδιάζονται από εφαρμογές νέων μέτρων χωρίς να υπάρχει προηγουμένως ικανός χρόνος για την αξιολόγησή τους όταν μάλιστα εθελοντικά προσφέρεται η συνεργασία τους ανά πάσα στιγμή.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr