Στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου διατύπωσε τις ενστάσεις της για την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν αποτελούμε μια απομονωμένη ήπειρο και ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα σύνορά μας – να πιέσουμε για ένα ανοιχτό και ελεύθερο εμπόριο, χωρίς την ίδια στιγμή να επιβάλλουμε μεγαλύτερα βάρη στη βιομηχανία μας από αυτά που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες σε άλλες ηπείρους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Να σημειώσουμε ότι τον Ιούνιο, η Άνγκελα Μέρκελ «μπλόκαρε» τη συμφωνία που θα οδηγούσε στον περαιτέρω περιορισμό του ορίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον στόλο κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας, από τα 132,5 γρ./χλμ. της περασμένης χρονιάς στα 95 γρ./χλμ. το 2020.

auto.in.gr