Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ αφίξεων επιβατών από κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά

Ρεκόρ αφίξεων επιβατών από κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά

Την άφιξη άνω των 18.000 επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, αριθμού που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του λιμανιού, χαιρετίζει και σχολιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος δηλώνει ότι «με τη σκέψη ότι το μέλλον του Πειραιά είναι στην κρουαζιέρα, χαιρετίζουμε την έλευση των κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας».

Την άφιξη άνω των 18.000 επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, αριθμού που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του λιμανιού, χαιρετίζει και σχολιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος δηλώνει ότι «με τη σκέψη ότι το μέλλον του Πειραιά είναι στην κρουαζιέρα, χαιρετίζουμε την έλευση των κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, αλλά και επιβραβεύει τις κοινές συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών που θα προσελκύσουν τους τουρίστες κρουαζιέρας».

»Το λιμάνι του Πειραιά διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια της Μεσογείου για προορισμό κρουαζιέρας. Η δε πόλη πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας, καθώς διαθέτει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα και οργανωμένη αγορά που καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των επιβατών κρουαζιερόπλοιων», σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Το πράσινο φως για την κατασκευή της επέκτασης της νότιας πλευράς του λιμανιού του Πειραιά, με σκοπό τη δημιουργία κέντρου κρουαζιέρας για την εξυπηρέτηση μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοιων, άναψε με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμενικό έργο, που έχει ποτέ εγκριθεί για υποδομές κρουαζιέρας και το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά το οποίο έχει κοστολογηθεί στα 120 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ ΑΕ, σημειώνεται ότι για το έργο προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του και ήδη εκδόθηκε απόφαση έγκρισης της ευρωπαϊκής επιτροπής για κοινοτική χρηματοδότηση 95% επί του προαναφερόμενου προϋπολογισμού.

Συνεχίζεται το τουριστικό κύμα

Η τουριστική κίνηση, με κάθε μέσο μεταφοράς, αναμένεται να συνεχισθεί στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013 με υψηλότερο ρυθμό έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2012, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταιο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Η Ελλάδα το 2012 συγκέντρωσε 16,4 εκατ. τουρίστες (με κάθε μέσο μεταφοράς), ενώ οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό διαμορφώθηκαν στα 10,04 δισ. ευρω το ίδιο έτος.

Με βάση τις έως σήμερα εξελίξεις εκτιμάται ότι το 2013 ως σύνολο οι συνολικές αφίξεις τουριστών θα υπερβούν τα 17,7 εκατομμύρια, ενώ οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό μπορεί να υπερβούν τα 11,2 δισ. ευρώ.

Σημαντική συμβολή στις εισπράξεις από τον τουρισμό αναμένεται να έχει το 2013 και η κρουαζιέρα που αναπτύσσεται ταχύτατα μετά την άρση των περιοριστικών διατάξεων, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024