Μέχρι 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για εκκαθάριση δηλώσεων
Εκπνέει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 155.000 φορολογούμενους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεών τους. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει σε καθημερινή βάση email σε φορολογούμενους που εκκρεμεί η εκκαθάριση τους για την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στις ΔΟΥ.
Εκπνέει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 155.000 φορολογούμενους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεών τους.
Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει σε καθημερινή βάση email σε φορολογούμενους που εκκρεμεί η εκκαθάριση τους για την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στις ΔΟΥ.
Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο Taxisnet έως τις 30 Αυγούστου προέκυψε πως 155.000 δηλώσεις είχαν διαφορές σε σχέση με τα στοιχεία που διέθετε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Έτσι, οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν αυτές τις δηλώσεις ειδοποιήθηκαν να προσκομίσουν στις ΔΟΥ τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των Ε1 τους.
Το υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε την καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών των παραπάνω φορολογουμένων στις ΔΟΥ για την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Αυτό έγινε προκειμένου να υπάρξει χρονικό περιθώριο δυο εβδομάδων για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων, ώστε οι 155.000 φορολογούμενοι να μην χάσουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου σε δυο δόσεις, δηλαδή ως τα τέλη Οκτωβρίου και τα τέλη Δεκεμβρίου.
Συνολικά από τα 5,5 εκατομμύρια δηλώσεων που υποβλήθηκαν εφέτος, κλήθηκαν να προσκομίσουν δικαιολογητικά στις Εφορίες 330.000 φορολογούμενοι. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ των 550.000 χιλιάδων που θα είχαν κληθεί αν ακολουθείτο η μεθοδολογία που ίσχυε μέχρι πέρσι.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις


