Μποϊκοτάζ στα τουρκικά σχολεία και συμμετοχή στις διαδηλώσεις ζητά το PKK
Μετά την διακοπή της αποχώρησης τους από την Τουρκία, οι Κούρδοι αντάρτες του PKK κάλεσαν την Τετάρτη τις κουρδικές οικογένειες να μποϋκοτάρουν επί μια εβδομάδα τα σχολεία διεκδικώντας εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα, καθώς και να υποστηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.
Μετά την διακοπή της αποχώρησης τους από την Τουρκία, οι Κούρδοι αντάρτες του PKK κάλεσαν την Τετάρτη τις κουρδικές οικογένειες να μποϋκοτάρουν επί μια εβδομάδα τα σχολεία διεκδικώντας εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα, καθώς και να υποστηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.
«Είναι σημαντικό όλος ο λαός μας να υποστηρίξει το μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας στα σχολεία με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα» τονίζει η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat.
«Οι οικογένειες δεν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Όλες οι οικογένειες και τα παιδιά τους πρέπει να διαδηλώσουν την ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς έξω από τις διευθύνσεις Εθνικής Παιδείας με το σύνθημα “θέλουμε εκπαίδευση στη μητρική μας γλώσσα”» τονίζει η ανακοίνωση.
Το PKK κατηγορεί την Άγκυρα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, κάλεσε τους Κούρδους να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- LIVE: Αγγλία – Αργεντινή
- Μαρινάκης στη Λίγκα: «Δεν επιτρέπεται η ΕΠΟ να εκλέξει Πρόεδρο, απαγορεύεται»
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πέθανε και ο πατέρας μετά τη σύζυγο και το βρέφος – Πώς συνέβη το σοκαριστικό τροχαίο
- Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – Μια διαφορετική πολιτική λειτουργία ξεκινά
- Οι ενδεκάδες του σπουδαίου ημιτελικού του Μουντιάλ μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής
- Η τρομακτική στιγμή που τρένο περικυκλώνεται από την φωτιά που κατακαίει το Οντάριο του Καναδά [βίντεο]
