Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμφισβητεί και ο Φώτης Κουβέλης το πρωτογενές πλεόνασμα

Αμφισβητεί και ο Φώτης Κουβέλης το πρωτογενές πλεόνασμα

«Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται με αφορμή την 78η ΔΕΘ. Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε παράλληλα ότι «το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής της πολιτικής από την κυβέρνηση και αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων.

«Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται με αφορμή την 78η ΔΕΘ.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε παράλληλα ότι «το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής της πολιτικής από την κυβέρνηση και αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων.

«Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε πως «χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση» για τα μνημόνια. «Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας. Χρειάζεται ο τόπος ανάπτυξη. Και μόνο με την ανάπτυξη είναι δυνατό να εξασφαλίσουμε την πορεία προς έξοδο από την κρίση», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων αγροτών και παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για τον αγροτικό τομέα. Μετά την ομιλία στους νέους αγρότες τον πρόγραμμα του κ. Κουβέλη περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 όπου εργαζόμενοι εξακολουθούν να εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα διαδικτυακά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι για την ΕΡΤ εκκρεμεί η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτέλεσε την αφετηρία κλεισίματος της ΕΡΤ. «Θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση και βεβαίως η Βουλή θα αποφασίσει. Εμείς θα επιμείνουμε ότι πρέπει να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024