Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία - γκέτο για τους Ρομά παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ

Σχολεία – γκέτο για τους Ρομά παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ

Την ώρα που το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την έκδοση παραγγελιών για την άμεση εκτέλεση των δύο αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) σχετικά με τον εκπαιδευτικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε Ασπρόπυργο και Δήμο Σοφάδων, ο υπουργός Παιδείας περιορίζεται να σημειώσει ότι επιδιώκει την ένταξη των παιδιών αυτών στις κανονικές τους τάξεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, λόγω των αντιδράσεων των δημάρχων και των μη Ρομά γονέων...

Την ώρα που το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την έκδοση παραγγελιών για την άμεση εκτέλεση των δύο αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) σχετικά με τον εκπαιδευτικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε Ασπρόπυργο και Δήμο Σοφάδων, ο υπουργός Παιδείας περιορίζεται να σημειώσει ότι επιδιώκει την ένταξη των παιδιών αυτών στις κανονικές τους τάξεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, λόγω των αντιδράσεων των δημάρχων και των μη Ρομά γονέων…

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι ζήτησε από την περασμένη Παρασκευή εισαγγελικές παραγγελίες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάνοντας λόγο για «ανάγκη ανατροπής μιας χρόνιας απαράδεκτης και παράνομης κατάστασης που προσβάλλει το κράτος δικαίου και εκθέτει διεθνώς με καταδίκες την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, περιορίστηκε να απαντήσει ότι επιδιώκει την ένταξη των παιδιών Ρομά στις κανονικές τους τάξεις και ότι ο διαχωρισμός τους από τους υπόλοιπους μαθητές αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει τις διακρίσεις, λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής στην εκπαίδευση.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, η αρμόδια Ειδική Γραμματεία του υπουργείου έχει ξεκινήσει τη διενέργεια συσκέψεων.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, η ενσωμάτωση των παιδιών Ρομά του 13ου ΔΣ Ασπροπύργου στο 11ο ΔΣ Ασπροπύργου και η διασπορά των παιδιών Ρομά του 4ου ΔΣ Σοφάδων στα υπόλοιπα σχολεία του δήμου δεν κατέστησαν δυνατές λόγω αντίθεσης των δημάρχων και των μη Ρομά γονέων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024