Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξαναβγήκαν τα ράντζα στους διαδρόμους νοσοκομείων

Ξαναβγήκαν τα ράντζα στους διαδρόμους νοσοκομείων

Με την μείωση της κίνησης στα μικρά νοσοκομεία, που σταδιακά οδεύουν προς κλείσιμο, τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα αρχίζουν να «βουλιάζουν». Έτσι, τα ράντζα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στους διαδρόμους νοσοκομείων. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού.

Με την μείωση της κίνησης στα μικρά νοσοκομεία, που σταδιακά οδεύουν προς κλείσιμο, τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα αρχίζουν να «βουλιάζουν». Έτσι, τα ράντζα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στους διαδρόμους νοσοκομείων.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού, καθώς ψυχικά πάσχοντες φιλοξενούνταν σε ράντζα στους διαδρόμους. Κι αυτό, διότι το τμήμα διαθέτει μόνο 20 κρεβάτια, την ώρα που στην κλινική απευθύνθηκαν 46 ασθενείς.

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κλινική που παρουσιάζει αυτήν την εικόνα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Αττικόν στα δυτικά προάστια.

Όπως αναφέρει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο: «Ολόκληρες πτέρυγες και νοσηλευτικά τμήματα, κλίνες ΜΕΘ, μονάδες παιδιών, νεογνών, λοιμώξεων και ακτινοθεραπείας, χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές. Τα ράντζα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους. Αιτία η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου».

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας επιβεβαιώνει: «Τα ράντζα είναι το success story του κ. Γεωργιάδη. Εκκενώνει νοσοκομεία, δημιουργώντας αυταπάτες ότι θα κάνει καλύτερη την περίθαλψη των πολιτών, έρχονται όμως τα ράντζα να τον διαψεύσουν οικτρά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024