Το «θέμα Μπερλουσκόνι» κρίνει η Γερουσία, ετοιμοπόλεμο το PdL
Επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας ξεκινά τη συνεδρίαση που θα εξετάσει εάν θα αποπέμψει τον Μπερλουσκόνι από το Σώμα μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο και να ανοίξει έτσι το δρόμο για, τουλάχιστον σύντομη, πολιτική εξορία του. Το στρατόπεδο του Καβαλιέρε έχει κινητοποιήσει ό,τι μέσα διαθέτει, με τον ίδιο να προσφεύγει στο ΕΔΑΔ θέλοντας να κερδίσει χρόνο, το PdL να απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον Αλφάνο να «προειδοποιεί» πως το ζήτημα δεν έχει κλείσει.
Επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας ξεκινά τη συνεδρίαση που θα εξετάσει εάν θα αποπέμψει τον Μπερλουσκόνι από το Σώμα μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο και να ανοίξει έτσι το δρόμο για, τουλάχιστον σύντομη, πολιτική εξορία του.
Το στρατόπεδο του Καβαλιέρε έχει κινητοποιήσει ό,τι μέσα διαθέτει, με τον ίδιο να προσφεύγει στο ΕΔΑΔ θέλοντας να κερδίσει χρόνο, το PdL να απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον Αλφάνο να «προειδοποιεί» πως το ζήτημα δεν έχει κλείσει.
Η συνεδρίαση της επιτροπής στο Παλάτσο Μάνταμα αρχίζει τη Δευτέρα μία διαδικασία που μπορεί να κρατήσει εβδομάδες και ανάμεσα στα 23 μέλη της κυριαρχούν αντιτιθέμενοι στον Μπερλουσκόνι. Τουλάχιστον 14 γερουσιαστές, σύμφωνα με το Reuters, θεωρείται αρκετά πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του εξοστρακισμού του.
Όσο υψηλότεροι είναι οι τόνοι στη συζήτηση, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος για τη συνοχή της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Ενρίκε Λέτα. Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), από το οποίο προέρχεται ο πρωθυπουργός, έχει επιμείνει ότι ο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να τύχει ειδικής μεταχείρισης.
Ο ίδιος ο Λέτα προσπαθεί όσο μπορεί να αποσυνδέσει την υπόθεση από την επιβίωση της κυβέρνησης, σε πλήρη αντιδιαστολή με την ηγεσία του PdL που συνεχίζει ανοικτά να επισείει την απειλή της ρήξης. Το PD απορρίπτει ως επικίνδυνους τακτικισμούς τις κινήσεις του PdL.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442