Κυβέρνηση κεντροδεξιού συνασπισμού δείχνουν οι κάλπες στη Νορβηγία
Προς νίκη στις κάλπες οδεύει η κεντροδεξιά αντιπολίτευση της Νορβηγίας, με την υπόσχεση ότι θα μειώσει τους φόρους, θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις, και θα συρρικνώσει το δημόσιο τομέα. Μεγάλος ηττημένος είναι η κυβέρνηση των Εργατικών, που κατηγορείται για σπατάλες των κερδών από την οικονομική ανάπτυξη.
Προς νίκη στις κάλπες οδεύει η κεντροδεξιά αντιπολίτευση της Νορβηγίας, με την υπόσχεση ότι θα μειώσει τους φόρους, θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις, και θα συρρικνώσει το δημόσιο τομέα. Μεγάλος ηττημένος είναι η κυβέρνηση των Εργατικών, που κατηγορείται για σπατάλες των κερδών από την οικονομική ανάπτυξη και το πετρέλαιο.
Με καταμετρημένο το ένα τέταρτο των ψήφων, οι συντηρητικοί, υπό την ηγεσία της 52χρονης Ερνα Σόλμπεργκ, που θα είναι πιθανότατα η επόμενη πρωθυπουργός, συγκεντρώνουν 96 έδρες, αφήνοντας πίσω την παράταξη του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ με 73 έδρες.
Το Εργατικό Κόμμα παραμένει πρώτο μεμονωμένο κόμμα, με 30,7%, αλλά οι πιθανοί σύμμαχοί του -το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κεντρώο Κόμμα- δεν συγκεντρώνουν αρκετή δύναμη για να του δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Αντιθέτως, το Συντηρητικό Κόμμα με 26,2%, μαζί με τους πιθανούς συμμάχους του -το ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου, το Φιλελεύθερο Κόμμα και τους Χριστιανοδημοκράτες- συγκεντρώνουν από κοινού 52,8%.
Εντούτοις, οι συνομιλίες για το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης δεν αναμένονται εύκολες, καθώς η συμμετοχή του Κόμματος της Προόδου στο συνασπισμό θα μπορούσε να αποτρέψει άλλους πιθανούς συμμάχους.
Αν και το ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου έχει χαμηλώσει τους τόνους της ρητορικής, θεωρείται από πολλούς ως υπερβολικά ακραίο κόμμα για να λάβει μέρος στην κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεία: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 13χρονου – Παρών και ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο
- Η Μπάγερν ενδιαφέρεται για τον Γκόρντον αλλά…
- Drones, ρομπότ και AI: Αρκεί η τεχνολογία για να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο του μέλλοντος;
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ασχολείται μόνο με τη δουλειά του
- Χρυσή εποχή για την UEFA!
- Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με drones σε σπάνια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Από τον Μπάντι Χόλι στην Αριάνα Γκράντε: Πόση «ταυτότητα» έχει απομείνει στις φωνές της ποπ;
- Στην Ουάσιγκτον η τροποποιημένη πρόταση του Ιράν – Στόχος, η μόνιμη παύση του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442