Προς πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι καθηγητές
Σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών φαίνεται πως εισέρχονται οι καθηγητές γυμνασίων - λυκείων από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις.
Σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών φαίνεται πως εισέρχονται οι καθηγητές γυμνασίων – λυκείων από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Χθες, Παρασκευή, η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων, και τη Δευτέρα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση σε συνάντηση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το πρεδρείο της ΟΛΜΕ.
Ωστόσο, για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ δεν είχε καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ για την ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων. Έτσι, τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των καθηγητών θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ των παρακάτων προτάσεων:
- πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ -3 έδρες στο ΔΣ)
- απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ -2 έδρες)
- 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ – 3 και 2 έδρες αντίστοιχα)
- δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ -1 έδρα)
Από την πλευρά της η κυβέρνησης επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ενώ δια του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου έχει διαμηνύσει ότι σε αυτή την φάση δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση των απεργών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε «κίτρινο» συναγερμό την Πέμπτη 20 περιοχές για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
- Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σηκώθηκαν 11 εναέρια, ήχησε το 112
- Λιακούλη στη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ιδεολογικό χάος στη ΝΔ για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
- ΕΛΑΣ: Ο συνολικός πλούτος αυξάνεται, η ευημερία δεν μοιράζεται δίκαια – Ευνοείται το 1% σε βάρος του 99%
- Το κάδρο της ναυαγισμένης «εξυγίανσης» και η συμμαχία από τα παλιά
- ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για το βίαιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με στόχο στελέχη της ΝΔ – Δεν χωρά στη δημοκρατία
- Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια
- Βουλή: Αλλαγές στα Δικαστικά Συμβούλια των Καραμανλή και Τριαντόπουλο λόγω συνταξιοδοτήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442