Μπλόκο της Νοτίου Κορέας σε όλα τα ψάρια από τη «ραδιενεργή» Φουκουσίμα
Την εισαγωγή αλιευμάτων από τη Φουκουσίμα και τις γύρω ιαπωνικές επαρχίες απαγόρευσε εξ ολοκλήρου η Νότιος Κορέα, μετά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η διαπίστωση διαρροής ραδιενέργειας στον ωκεανό. Τα πρώτα ακλόνητα στοιχεία για τη συνεχιζόμενη διαρροή μολυσμένων υδάτων είχαν προέλθει από ψάρια που είχαν αλιευτεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση από την πυρηνική μονάδα.
Την εισαγωγή αλιευμάτων από τη Φουκουσίμα και τις γύρω ιαπωνικές επαρχίες απαγόρευσε εξ ολοκλήρου η Νότιος Κορέα, μετά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η διαπίστωση διαρροής ραδιενέργειας στον ωκεανό.
Η Σεούλ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως προχωρά στην απαγόρευση αλιευμάτων από επτά περιοχές της Ιαπωνίας εξαιτίας της «ελλιπούς πληροφόρησης» από το Τόκιο για τη διαχείριση της διαρροής.
Το αρμόδιο νοτιοκορεατικό υπουργείο δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας πως η μεγάλη ανησυχία έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης ψαριών.
Τα πρώτα ακλόνητα στοιχεία για τη συνεχιζόμενη διαρροή μολυσμένων υδάτων από τη Φουκουσίμα είχαν προέλθει από ψάρια που είχαν αλιευτεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση από την πυρηνική μονάδα. Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco αναγνώρισε αργότερα ότι όντως συνεχίζει να διαρρέει μολυσμένο νερό από το Νταΐτσι στη θάλασσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442