Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο της Νοτίου Κορέας σε όλα τα ψάρια από τη «ραδιενεργή» Φουκουσίμα

Μπλόκο της Νοτίου Κορέας σε όλα τα ψάρια από τη «ραδιενεργή» Φουκουσίμα

Την εισαγωγή αλιευμάτων από τη Φουκουσίμα και τις γύρω ιαπωνικές επαρχίες απαγόρευσε εξ ολοκλήρου η Νότιος Κορέα, μετά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η διαπίστωση διαρροής ραδιενέργειας στον ωκεανό. Τα πρώτα ακλόνητα στοιχεία για τη συνεχιζόμενη διαρροή μολυσμένων υδάτων είχαν προέλθει από ψάρια που είχαν αλιευτεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση από την πυρηνική μονάδα.

Την εισαγωγή αλιευμάτων από τη Φουκουσίμα και τις γύρω ιαπωνικές επαρχίες απαγόρευσε εξ ολοκλήρου η Νότιος Κορέα, μετά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η διαπίστωση διαρροής ραδιενέργειας στον ωκεανό.

Η Σεούλ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως προχωρά στην απαγόρευση αλιευμάτων από επτά περιοχές της Ιαπωνίας εξαιτίας της «ελλιπούς πληροφόρησης» από το Τόκιο για τη διαχείριση της διαρροής.

Το αρμόδιο νοτιοκορεατικό υπουργείο δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας πως η μεγάλη ανησυχία έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης ψαριών.

Τα πρώτα ακλόνητα στοιχεία για τη συνεχιζόμενη διαρροή μολυσμένων υδάτων από τη Φουκουσίμα είχαν προέλθει από ψάρια που είχαν αλιευτεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση από την πυρηνική μονάδα. Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco αναγνώρισε αργότερα ότι όντως συνεχίζει να διαρρέει μολυσμένο νερό από το Νταΐτσι στη θάλασσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024