Έναν οδηγό... επιβίωσης προμηθεύονται οι πρωτοετείς φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να ενταχθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα ομαλά και να μάθουν όσα χρειάζονται ώστε να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα.
Έναν οδηγό… επιβίωσης προμηθεύονται οι πρωτοετείς φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να ενταχθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα ομαλά και να μάθουν όσα χρειάζονται ώστε να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα.
Ο οδηγός, που διατίθεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, αλλά και μέσω της εφαρμογής (application) για «έξυπνα» κινητά, βοηθούν τα «πρωτάκια» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο πανεπιστήμιο, αλλά και την πόλη.
Ο οδηγός επιβίωσης, που φέτος γιόρτασε τα δεύτερα «γενέθλιά» του, εκδίδεται από το Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ και όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Χρυσοβελίδου, κυκλοφορούν περίπου 6.000 τέτοια «βιβλιαράκια» -με πολύ χαμηλό κόστος- και διανέμονται σε όλους τους πρωτοετείς.
Η έντυπη μορφή του οδηγού αποτελείται από 32 καρτέλες ενωμένες με τέτοιο τρόπο που διευκολύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να προσθέτουν ή να αφαιρούν τις πληροφορίες που χρειάζονται.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).