Υπό κατάληψη τελούν το πρωί της Πέμπτης τα δημαρχεία Ηρακλείου και Ιωαννίνων από ομάδες αλληλέγγυων που διαμαρτύρονται για το μπαράζ εκκενώσεων σε ελευθεριακά στέκια.

Οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο του δήμου, στη Λότζια, δεν λειτουργούν και οι καταληψίες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί έως το μεσημέρι.

Στο δημαρχείο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη Αντιβίωση.

Η κατάληψη έληξε το μεσημέρι κατόπιν συνεννόησης του δημάρχου Φίλιππου Φίλιου, με τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων, να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν έξω από το κτίριο.

Οι αντιεξουσιαστές έφυγαν από τα γραφεία του δήμου και παρέμειναν, φωνάζοντας συνθήματα, στον προαύλιο χώρο.

Το τελευταίο διάστημα έχει εκκενωθεί σειρά καταλήψεων, με πλέον πρόσφατες επιχειρήσεις αυτές στα Ιωάννινα (Αντιβίωση) στην Πάτρα (Παράρτημα και Μαραγκοπούλειο) και στο Μεσολόγγι (κτίριο Βαλβείου Βιβλιοθήκης).

Στη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σημειώνονται συλλήψεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα κτίρια σφραγίζονται (χτίζονται), για το φόβο επανακατάληψης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ