Έγινε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ
Η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου, διαδικασία γνωστή ως «άναμμα της φλόγας» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Με τη διαδικασία αυτή θα ξεκινήσουν οι μετρήσεις για την πίεση και την ποιότητα του κοιτάσματος. Την ίδια ώρα, η Τουρκία στέλνει το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, με εντολή να διεξάγει έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.
Η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου, διαδικασία γνωστή ως «άναμμα της φλόγας» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Με τη διαδικασία αυτή θα ξεκινήσουν οι μετρήσεις για την πίεση και την ποιότητα του κοιτάσματος.
Την ίδια ώρα, η Τουρκία στέλνει το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, με εντολή να διεξάγει έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις του πλοίου, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες το ερευνητικό σκάφος θα κινηθεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύπρο.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος 6 χιλιομέτρων με τρισδιάστατη μορφή, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έχει μήκος 85 μέτρων και διαθέτει και ελικοδρόμιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιστορικό χαμηλό 43 ετών για τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου των ΗΠΑ
- Ιράν: Πλήγματα του στρατού σε βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ – Χτυπήθηκε τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ υπέγραψε επιπλέον δασμούς 50% σε σειρά προϊόντων του Καναδά
- Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων παλαιστίνιων επαγγελματιών υγείας
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
