
Δεν σας παρακολουθούμε, διαβεβαιώνει τους Ευρωπαίους ο Ομπάμα
Να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους πολίτες για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA επιχείρησε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε από τη Σουηδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν κατασκοπεύουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των απλών ανθρώπων.
Να καθησυχάσει τους πολίτες για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA επιχείρησε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε από τη Σουηδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν κατασκοπεύουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των απλών ανθρώπων.
«Μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ότι δεν κατασκοπεύουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ανθρώπων, ούτε παρακολουθούμε τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες» δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό, Φρέντρικ Ράινφελντ.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να στοχοθετούμε πολύ συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος» σημείωσε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι σε αυτούς τους τομείς περιλαμβάνονται η αντιτρομοκρατία, τα όπλα μαζικής καταστροφής και η καταπολέμηση της πειρατείας στο Διαδίκτυο.
Παραδέχθηκε ότι τα προγράμματα δεν λειτούργησαν πάντα όπως αναμενόταν και είπε ότι έγιναν βήματα για τον καλύτερο έλεγχό τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν καλεί την Ουάσιγκτον να παραμείνει στο πλευρό της χώρας του
- «Κλείνει τον Μπόνγκα ο Παναθηναϊκός»
- Σοκαριστικό περτιστατικό στη Λάρισα: Καρέ καρέ η εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ γυναίκας
- Φοβάστε ότι η AI θα σας κλέψει τη δουλειά; Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που πρέπει να λάβετε
- Ο Ουναΐ έκανε το 1-0 για το Μαρόκο με τρομερό σουτ (vid)
- Αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ τον Ιούνιο


